logo F1online.skF1online.sk

Gasly chce byť pravidelne v najlepšej päťke a „ešte vyššie“

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2022

Scuderia AlphaTauri v pondelok predstavila svoj nový monopost AT03. Tento tím vlani skončil v Pohári konštruktérov na šiestom mieste, pričom to bola jedna z najlepších sezón v ére existencie Toro Rosso a AlphaTauri. Postaral sa o to najmä pilot Pierre Gasly, ktorý pred štartom nového ročníka neskrýva svoje ambície.

Napriek tomu, že McLaren, Ferrari, Aston Martin a Alpine chcú využiť nové pravidlá a dotiahnuť sa na najlepších, nemôžeme zabúdať ani na AlphaTauri. Tento tím s menšími zdrojmi i ľudským potenciálom však už vlani ukázal svoju silu, pričom ich najväčšou hviezdou zostáva francúzsky pilot Pierre Gasly.

„Môj prístup bude rovnaký, aký som si osvojil v minulom roku. Budem sa snažiť stavať na každom dobrom výsledku a naďalej odvádzať to najlepšie, čo vo mne je,“ povedal Gasly pri príležitosti predstavenia nového monopostu AT03.

„Naozaj dúfam, že toto je rok, kedy budem môcť bojovať na úplnom čele, pravidelne finišovať v najlepšej päťke a ešte vyššie, samozrejme, ak na to auto bude dosť dobré. Musíme však byť pripravení a vedieť sa vysporiadať s každou situáciou.“

„Po mentálnej stránke som sa pripravil na to, že sa musím vedieť vysporiadať so všetkými možnými scenármi. Budem na tím tlačiť, aby zo seba zakaždým vydal to najlepšie. Vlani sme boli v Pohári konštruktérov veľmi blízko k piatemu miestu. Bolo by skvelé niečo také dosiahnuť v tomto roku,“ dodal Gasly.

Aj pre tento tím boli nové pravidlá veľkou výzvou. Začíname úplne od nuly a zmeny sú naozaj výrazné. Podľa francúzskeho pretekára sa sezóna 2022 bude niesť v znamení mnohých prekvapení.

„Musíme k tomu pristupovať s otvorenou mysľou a musíme sa pripraviť na každú eventualitu. Pre všetky tímy je to nový začiatok a ideme od nuly. Veľmi sa na to tešíme,“ povedal Gasly.

„Pre tímy bude veľkou výzvou čo najviac rozvinúť tieto autá v súlade s novými pravidlami. Dúfam, že nám sa to podarí veľmi dobre. Nepochybujem o našich schopnostiach a pokiaľ viem, ľudia v tíme sú spokojní s prácou, ktorú odviedli.“

„Rovnako ako všetci ostatní, aj oni na tom robili niekoľko mesiacov. Netušíme však, čo môžeme očakávať, až kým sa auto v Barcelone nevydá po prvýkrát na trať. Som si istý, že táto sezóna bude plná prekvapení,“ uzavrel Gasly.

Súvisiace články

Diskusia