logo F1online.sk

Svetlo sveta uzrel monopost AlphaTauri AT03

AlphaTauri AT03
© AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2022

Piatym tímom, ktorý svetu ukáže svoj tohtoročný monopost, je AlphaTauri. Tím z Faenzy v nasledujúcej sezóne pokračuje s jazdeckou dvojicou Pierre Gasly – Júki Cunoda. Vlani sa v Pohári konštruktérov umiestnil na celkovom šiestom mieste. Nový monopost stajňa odprezentovala na svojom kanáli na YouTube.

Predstavenie začalo o 12:00 stredoeurópskeho času. Nové auto nadväzuje na farebnú schému z posledných dvoch rokov. Predvlani došlo k premenovaniu tímu z Toro Rosso na AlphaTauri, kvôli čomu sa zmenila aj farebná kombinácia.

„Som nadšený, že môžem predstaviť, ako bude naše auto vyzerať v sezóne 2022. V F1 začína úplne nová éra, veríme, že tento balík bude silný a nadviaže na náš minuloročný úspech. Pri predstavení sme úzko spolupracovali so spoločnosťou AlphaTauri (módnou značkou, pozn. red.). Myslím, že sa nám podarilo uviesť niečo naozaj špeciálne,“ povedal pri príležitosti predstavenia boss tímu Franz Tost.

Pilot stajne Pierre Gasly povedal: „Tento rok predstavuje vďaka novým pravidlám veľkú príležitosť. Vzhľad a dizajn áut je celkom iný. Tím musel začať úplne od začiatku. Až do predsezónnych testov v Barcelone sa nedozvieme, aká je skutočná výkonnosť monopostu AT03, no podľa mňa vyzerá vynikajúco a už sa neviem dočkať štartu sezóny.“

Jeho tímový kolega Júki Cunoda povedal: „Nové auto vyzerá naozaj skvelo. Iste, na trati sme ho ešte nevideli, ale nové tvary a dizajn sú naozaj cool.“

Súvisiace články