logo F1online.sk

Gasly: Chcem byť pre top tímy prvou voľbou

Pierre Gasly a Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 1. 2022

Po tom, čo ho vyhodili z Red Bullu, si nejeden z nás myslel, že kariéra Pierra Gaslyho bude nasledovať kroky Daniila Kvjata. Veľký talent, ktorý nezvládol drsný svet Helmuta Marka a jeho nepredvídateľných rozhodnutí. Opak bol však pravdou, francúzsky pretekár po návrate do Toro Rosso pookrial a dnes právom patrí medzi najlepších pilotov stredu poľa. Otázka teraz znie, čo s ním ďalej?

V systéme Red Bullu bude podľa medializovaných informácií „zakopaný“ ešte dve sezóny. V rokoch 2022 i 2023 bude mať prednostné slovo pri rozhodovaní o jeho osude Helmut Marko. Ten si ho môže stiahnuť opäť do Red Bullu, no nateraz to vyzerá tak, že s ním počíta ako s lídrom tímu AlphaTauri.

„Ďalší krok bude v mojej kariére kľúčový. Musíme si počkať, aký názor na to bude mať v nasledujúcich rokoch samotný Red Bull. Teraz je to už osem rokov, čo som s nimi,“ povedal Gasly.

„Je to dlhá doba a dnes majú k dispozícii konkurencieschopné auto. Počkajme si, ako sa bude situácia vyvíjať okolo Maxa a ako sa Red Bull rozhodne smerom do budúcna, no určite potrebujem myslieť na seba a svoju kariéru.“

„Stále som veľmi mladý, mám iba 25 rokov a mojim cieľom je byť prvou voľbou chlapcov z top tímov, ak sa náhodou budú rozhliadať po nejakých jazdeckých zmenách. Bol som na deviatom mieste v šampionáte jazdcov a tých osem chalanov predo mnou pilotuje autá štyroch najlepších tímov v Pohári konštruktérov. Preto je pre mňa dôležité ukázať, že by som mal byť prvou voľbou, ak sa náhodou nejaké miesto uvoľní,“ dodal Gasly.

Ten vraj má jasný cieľ. Keď už je súčasťou Red Bullu, jeho sústredenie ide týmto smerom. Napriek všetkým nezhodám a udalostiam z roku 2019, kedy ho z tímu po jedenástich pretekoch vyhodili, zostáva hlavnou prioritou tím z Milton Keynes.

„Rozhodli sa, že budú pokračovať so Sergiom, no mojou prioritou je práve Red Bull. Neviem, aký majú plán. Hovoria, že možno v roku 2023 by sa mohlo niečo uvoľniť, takže sa pokúsim dostať do čo najlepšej pozície,“ povedal francúzsky pretekár.

Súvisiace články