logo F1online.sk

Bottas očakáva od Čoua rýchly vývoj, ten si lepšieho kolegu ani nemohol priať

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 1. 2022

Tím Alfa Romeo je na štartovom rošte sezóny 2022 jediný, ktorý vlani pristúpil ku kompletnej obmene jazdeckej zostavy. Kimiho Räikkönena a Antonia Giovinazziho nahradia Valtteri Bottas a Kuan-jü Čou. Táto dvojica je skutočnou záhadou a naozaj netušíme, čo od fínsko-čínskeho dua očakávať.

Vieme však veľmi ľahko vyvodiť, aké myšlienkové pochody sú za angažovaním práve týchto dvoch pretekárov. Valtteri Bottas prinesie do Hinwilu svoje obrovské skúsenosti a nepochybne aj rýchlosť, primárnou motiváciou pri angažovaní Čoua bol zaiste jeho finančný kapitál a až potom schopnosti.

Čo však na svojich nových kolegov hovoria samotní Bottas a Čou? „Pre jazdca nie je prvý rok vo Formule 1 nikdy jednoduchý. Vždy sa toho nájde veľa, čo sa treba učiť. Dnes sú však všetky tímy veľmi profesionálne a pracuje v nich množstvo ľudí, takže jazdci dostávajú obrovskú podporu a pomoc. Som si teda istý, že jeho vývoj bude rýchly,“ prehlásil Bottas, ktorého cituje The Race.

„Preteká už dlho, vo Formule 2 strávil niekoľko rokov a vlani zapísal viacero naozaj dobrých výsledkov. Niet teda pochýb o tom, že má rýchlosť.“

„Zdá sa, že je hladný, chce sa učiť a podávať dobré výkony. Budeme pracovať ako tím. S každým svojim tímovým kolegom som dokázal skvelo spolupracovať, nevidím dôvod, prečo by to teraz malo byť inak,“ dodal Bottas.

Je to súboji mladosti a skúsenosti. Čínsky mladík bude mať vo svojej nováčikovskej sezóne naozaj skvelý referenčný bod. Bottas patrí k naozaj prevereným pretekárom a 178 veľkých cien na jeho konte hovorí za seba. Rodák zo Šanghaja sa na nového kolegu teší, hovorí, že nič lepšie si na úvod svojej kariéry vo Formule 1 ani nemohol priať.

„Pre nováčika niet lepšej alternatívy než Valtteri Bottas ako tímový kolega,“ prehlásil Čou. „Viem, že musím veľmi tvrdo pracovať, adaptovať sa čo najrýchlejšie na celú efjednotku aj nové auto.“

„Dôležitejšie však je, že mi môže pomôcť v tomto mojom učebnom procese. Je to veľmi otvorený pretekár, zdieľa informácie a diskutuje s tímom i mnou. To mi veľmi pomáha. Myslím, že je skvelým referenčným bodom a veľmi silným tímovým kolegom. Verím, že sa spolu s ním dokážem zlepšovať,“ dodal Čou.

Súvisiace články