logo F1online.sk

Gaslymu chýbali na Péreza dve tisíciny: Nemal by som byť chamtivý, ale…

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 12. 2021

Matematicky je tím AlphaTauri stále v boji o piate miesto Pohára konštruktérov. Do saudskoarabského víkendu vstúpil celok z Faenzy dobre, Pierre Gasly i Júki Cunoda dokázali poraziť oboch pilotov Alpinu, avšak po katarskej skúsenosti nad nimi visí otáznik v podobe ich pretekového tempa.

Nočná hodina, teploty a vlastne celkové podmienky budú v nedeľu v Džidde veľmi podobné ako pred dvoma týždňami v Katare. V tíme sa na tom samozrejme snažili pracovať, ale čo sa dá stihnúť za dva týždne? Teraz sa aspoň môžu tešiť z viac ako solídneho umiestnenia v kvalifikácii. Šiesty Pierre Gasly bol opäť milimetre od toho, aby prinútil Red Bull znovu sa zamyslieť nad svojimi rozhodnutiami. Na Sergia Péreza mu chýbali mikroskopické dve tisíciny sekundy.

„S umiestnením v najlepšej šestke nemôžete byť nespokojní. Nemal by som byť príliš chamtivý, ale na druhej strane mi chýbali možno dva centimetre. Vždy musíte myslieť na to, čo z toho mohlo byť, ale na konci dňa to bola veľmi dobrá kvalifikácia aj keď  nie jednoduchá. Pocit z auta nebol najlepší, v Q1 a Q2 som to nedokázal dať dokopy, no v Q3 sa mi to podarilo, za čo som rád,“ povedal po kvalifikácii Pierre Gasly.

Pokiaľ ide o otázniky týkajúce sa pretekového tempa, ktoré bolo v Katare naozaj tragické, francúzsky pretekár povedal: „Pozreli sme sa na to a snažili urobiť všetko v snahe to zlepšiť, pretože to bude ťažké. Je tu veľa rýchlych zákrut, čo je náročné na pneumatiky. Neočakávame teda nič jednoduché, ale horšie než v Katare to už skutočne byť nemôže.“

Solídny deň má za sebou aj Júki Cunoda, ktorý v piatok čelil kritike od Paula di Restu za svoju výkonnosť. Japonský mladík dokázal aspoň trochu odpovedať. Byť viac ako tri desatiny za Gaslym síce nie je žiadna sláva, ale Júki si to o svojom výkone beztak ani nemyslel.

„Úprimne povedané, mám zmiešané pocity. Až do začiatku Q3 to bolo veľmi dobré a podarilo sa mi vôbec po prvýkrát postúpiť na stredne tvrdých pneumatikách. V poslednom pokuse som sa však dostal do premávky za Sergiom Pérezom v prvom sektore. Ocitol som sa v špinavom vzduchu a nedokázal zlepšiť svoj čas. Je to teda trochu frustrujúce, v aute bol potenciál ten čas ešte vylepšiť,“ povedal Cunoda.

Súvisiace články