logo F1online.skF1online.sk

Gasly bol v piatok spokojný, no chce sa vyhnúť scenáru z Kataru

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2021

Pierre Gasly aj v piatok lietal. Jeho rýchlosť na jedno kolo bola ukážková, dokázal predbehnúť dokonca i Maxa Verstappena, no uvedomuje si, že takto sa začal aj víkend v Katare a napokon z neho autá AlphaTauri odchádzali bez bodu. Francúz sa preto chce viac sústrediť na pretekové tempo.

AlphaTauri v piatok skutočne prekvapila. Pierre Gasly zaostal za Lewisom Hamiltonom len o 0,081 sekundy, nuž a Valtteriho Bottasa mal “na lopate”. Fín našiel len dve stotiny sekundy k dobru. To sú pre taliansku stajňu skvelé správy, minimálne pred dnešnou kvalifikáciou.

“Musím povedať, že som si to naozaj užil,” vychválil saudskoarabský okruh Pierre Gasly. “Je veľmi rýchly, zákrutami prechádzame v šialených rýchlostiach a okamžite pocítite adrenalín. Celý deň bol z nášho pohľadu veľmi dobrý.”

“Myslím, že ráno sme skončili na štvrtom mieste, popoludní sme zas boli tretí. S rýchlosťou som spokojný, ale stále nás čaká práca na dlhých jazdách,” zdôrazňuje víťaz minuloročnej VC Talianska, ktorý k dobrému výsledku bude musieť azda i obetovať časť kvalifikačnej rýchlosti v prospech pretekovej.

Gasly totiž v Katare štartoval z druhého miesta, no postupne sa začal prepadať. I napriek odstúpeniu Valtteriho Bottasa napokon na body nestačil. “Áno, vieme, že v sobotu sa nám obyčajne darí. Pred sobotou som teda sebavedomý, aj keď si myslím, že ešte musíme zapracovať na tom, aby sme zlepšili naše tempo.”

“Ale myslím si, že najviac potrebujeme popracovať na nedeli. Vieme, že v pretekoch zvykneme mať viac problémov a v piatok som z dlhých jázd opäť nemal zrovna skvelé pocity. Z tohto pohľadu nás čaká robota,” uvedomuje si.

Súvisiace články

Diskusia