logo F1online.sk

Räikkönen dúfa, že Giovinazzi ešte dostane šancu: Je to dobrý chalan

Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 11. 2021

Tím Alfa Romeo bude mať v budúcej sezóne úplne novú jazdeckú zostavu. Kimi Räikkönen zavesil helmu na klinec a nahradí ho jeho krajan Valtteri Bottas, Antonio Giovinazzi odchádza taktiež a jeho miesto zaujme čínsky mladík Kuan-jü Čou. Fínsky veterán v Katare na tlačovej konferencii povedal, že mu je Antonia ľúto a dúfa, že to nebude vo Formule 1 jeho posledná salva.

„Samozrejme, že je to škoda. Je to veľmi dobrý chalan a poznáme sa už dosť dlho, ešte z čias, keď som bol vo Ferrari,“ povedal novinárom v Katare Räikkönen.

„Tak to však niekedy chodí. Verme, že jedného dňa dostane vo Formule 1 ďalšiu šancu. Určite tu nie je mnoho miest a sedačku sa snaží získať veľa pretekárov, ale dúfam, že sa mu to podarí,“ dodal Iceman.

Samotný Antonio určite neniesol svoj odchod ľahko. Jeho slová v oficiálnom tlačovom stanovisku Alfy Romeo chýbali a taliansky pretekár sa vyjadril len na sociálnej sieti, pričom otvorene povedal, že za rozhodnutím jeho tímu stoja peniaze. Rodák z Martina Franca však neskôr Alfe Romeo veľmi pekne poďakoval.

Giovinazzi aktuálne rozhoduje o svojej ďalšej budúcnosti. Rovnaký deň ako bol potvrdený jeho koniec vo Formule 1, oznámil Antonio svoj prestup do Formuly E k tímu Dragon. To však nemusí byť všetko. Giovinazzi je naďalej pilotom Ferrari a Scuderia sa v roku 2023 vracia do vytrvalostných pretekov.

„Stále som jazdcom Ferrari a aktuálne s nimi diskutujem aj o tom, čo bude v budúcom roku,“ prezradil Giovinazzi, ktorý tiež povedal, že nemá nič nové pokiaľ ide o jeho potenciálny prestup do WEC s Ferrari.

„Stále sa o tom diskutuje. Zatiaľ viem len to, že budem pokračovať vo Formule E, čo je skvelý šampionát a užijem si to tam. Taktiež sa snažíme udržať ma vo Ferrari v úlohe tretieho jazdca,“ povedal Giovinazzi.

„Uvidíme, čo prinesie rok 2023. WEC je jeden zo šampionátov, kam by som rád išiel pretekať, ale je ešte priskoro o tom rozhodnúť,“ dodal taliansky pretekár.

Súvisiace články