logo F1online.sk

Gaslyho forma graduje, do zbierky pridáva ďalší “najlepší piatok”

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 11. 2021

AlphaTauri bude zrejme vo famóznych výkonoch pokračovať aj v Katare. Pierre Gasly po tréningoch opäť mohol konštatovať, že má práve za sebou najlepší piatok v sezóne, ako to v tomto ročníku hlásil už niekoľkokrát. A keďže zakaždým dokáže jeho stajňa spraviť krôčik vpred, nič mu na týchto vyjadreniach ani nemožno vyčítať.

Na okruhu Losail všetkých prekvapil tým, že pred aj po zotmení obsadil druhé miesto. Najskôr za kolegom z rodiny Red Bullu Maxom Verstappenom, potom za Valtterim Bottasom z Mercedesu. A kým ráno mu chýbali viac ako štyri desatiny na čelo, neskôr dokázal túto stratu zmenšiť na polovicu.

“Bol to veľmi dobrý piatok, zatiaľ najlepší v sezóne. Mal som z toho skvelé pocity,” pochvaľoval si ho Pierre Gasly, ktorý očakáva, že AlphaTauri ešte pridá. “V aute to v skutočnosti nie je také ľahké, keď panujú takéto podmienky.”

“Vtedy teda neviem povedať, či lietame po trati, ale čas na kolo je naozaj dobrý, čo je pozitívne. Aj tak si však myslím, že v sobotu by sme po stránke balansu mohli byť lepší. Pokúsime sa na tom popracovať,” avizuje muž, ktorý nemá ďaleko od toho, aby prakticky sám porazil Alpine v konštruktéroch.

Skončiť pred Fernandom Alonsom a Estebanom Oconom bude aj jeho cieľom. Aby však získal oveľa viac bodov ako piloti z francúzskej stajne, bude musieť zabojovať s McLarenmi a Ferrari, ktoré sa medzitým bijú o tretie miesto v tímovom hodnotení.

“Vieme, že Red Bully a Mercedesy v sobotu a nedeľu vždy výrazne zvýšia tempo, takže oni zjavne nebudú naším cieľom,” neopúšťa planétu Zem Gasly. “Budeme robiť, čo sa bude dať. Ak sa nám podarí byť pred nimi, bude to potešujúce, ale naším hlavným cieľom je Alpine. Pokúsime sa zabojovať s McLarenmi a Ferrari. Zatiaľ vyzeráme byť veľmi konkurencieschopní a teším sa, keď zajtra uvidím, na čo budeme mať.”

Júkimu Cunodovi kvalifikácia v Sao Paule nevyšla podľa predstáv a vypadol už v jej druhej časti. V Katare by však chcel nadviazať na siedme miesto z druhého tréningu a skončiť čo najvyššie, ako sa bude dať.

“Sobota bude kľúčová,” upozorňuje Cunoda. “Myslím, že predbiehanie tu bude dosť ťažké, takže dôležitá bude kvalifikácia. V kvalifikácii to skrátka musíme spraviť perfektne, vyštartovať z čo najvyššej pozície, aby sme získali body. Sme sebavedomí. Teraz už len musíme podrobiť analýze dnešné dáta.”

Súvisiace články