logo F1online.sk

Sklamaný Giovinazzi: Keď vládnu peniaze…

Antonio Giovinazzi
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2021

Cesta talianskeho pretekára Antonia Giovinazziho vo Formule 1 sa po troch rokoch končí. Rodák z Martina Franca sa dokázal presadiť a dostať až na úplný vrchol sveta motoršportu napriek tomu, že nepochádza z majetných pomerov. Jeho rozlúčka s Alfou Romeo v ňom však zanechala pachuť horkosti, o čom svedčí aj jeho správa na sociálnych sieťach.

V Hinwile sa rozhodli, že v roku 2022 nasadia do boja úplne novú jazdeckú dvojicu. Kimi Räikkönen uzavrel kapitolu menom Formula 1 a v kokpite ho nahradí jeho krajan Valtteri Bottas. Antonio Giovinazzi končí taktiež a nahradí ho čínsky nováčik Kuan-jü Čou. Pri rozhodovaní tímu istotne zohrali rolu aj peniaze, ktorých vraj má rodák zo Šanghaja neúrekom. Na túto skutočnosť zrejme narážal aj Giovinazzi vo svojom príspevku na sociálnych sieťach.

„Formula 1 sú emócie, talent, autá, riziko, rýchlosť,“ napísal Giovinazzi. „Keď však vládnu peniaze, vie byť takisto nemilosrdná.“

„Verím, že oddanosť so sebou prináša prekvapenia a neočakávané výsledky, prináša veľké i malé víťazstvá. Ak toto bola moja prvá fotografia v aute Formuly 1, tak tá posledná ešte nevznikla,“ napísal.

Antoniove vyjadrenie chýba v oficiálnom tlačovom stanovisku Alfy Romeo. Taliansky pretekár sa rozhodol reagovať len na sociálnych sieťach takýmto spôsobom. Z toho sa dá usudzovať, že jeho rozlúčka s Alfou Romeo nebola úplne hladká. Giovinazziho cesta je vzhľadom na jeho pôvod a pomery určite obdivuhodná. Na druhej strane treba povedať, že peniaze síce nemal, ale mal taliansky pas a priazeň bývalého šéfa FCA Sergia Marchionneho, bez ktorých by sa do Formuly 1 asi nikdy nedostal.

„Rozlúčiť sa s jazdcom nie je nikdy jednoduché, najmä nie s niekým ako je Antonio, ktorý bol dlhú dobu súčasťou tímu. Keď sa naše cesty rozídu, budeme si vážiť spomienky na pekné chvíle a učiť sa z tých menej pekných, pretože vďaka týmto chvíľam sme rástli spoločne ako tím. Prajeme Antoniovi do budúcna len to najlepšie, predtým nás však ešte čakajú tri preteky, v ktorých chceme dosiahnuť kvalitné výsledky a dobre zakončiť tento rok,“ povedal šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur.

Súvisiace články