logo F1online.sk

V druhom brazílskom tréningu bol najrýchlejší Fernando Alonso

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala13. 11. 2021

Ďalší z trojice sobotňajších tréningov pred šprintom je za nami, a podobne ako v Silverstone a v Monze sme v ňom toho veľa nezistili. Vieme síce, že najrýchlejšie kolo zajazdil Fernando Alonso pred Maxom Verstappenom a Valtterim Bottasom, no nevieme povedať, do akej miery jednotlivé časy odrážajú aj reálnu pretekovú rýchlosť tímov.

Piloti sa dnes koncentrovali na pretekové simulácie. Azda len Fernando Alonso sa pokúsil odjazdiť krátky rýchly stint na mäkkých pneumatikách, ktorý sa mohol podobať kvalifikačnej simulácii. Španiel v ňom nakoniec zajazdil kolo 1:11,238. Maxa Verstappena tým prekonal o takmer deväť desatín, tretí Bottas stratil viac ako sekundu.

Na štvrtej priečke skončil Alonsov kolega Esteban Ocon, za ktorým sa umiestnil druhý z dvojice Mercedesov. Zaujímavosťou je, že ani jeden zo strieborných šípov dnes nenasadil stredne tvrdú ani tvrdú zmes, hoci práve tieto pneumatiky by v nedeľu mali byť voľbou číslo jeden.

Sergio Pérez jazdil na mediumkách a skončil šiesty. Mark Hughes počas tréningu konštatoval, že Red Bully dnes pôsobili oveľa lepším dojmom ako v piatok. Pomôcť im mohli vyššie teploty a možno aj fakt, že inžinieri nastavili monopost s predpokladom, že v sobotu a nedeľu sa oteplí.

Do prvej desiatky sa vošli aj obe Alfy Romeo. Antoniovi Giovinazzimu sa ušlo siedme miesto, Kimi Räikkönen bol desiaty. Medzi touto dvojicou sa zoradili Carlos Sainz a Charles Leclerc. Monačan a Pérez boli jediní piloti v TOP10, ktorí najlepšie kolá odjazdili na stredne tvrdej zmesi.

Z druhej desiatky jazdili na mediumkách Norris, Russell, Cunoda, Vettel a Latifi.

Image