logo F1online.sk

Russell označil Hamiltona za absolútnu beštiu

George Russell
© Twitter/Williams
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko18. 11. 2021

George Russell so svojim Williamsom obsadil v Brazílii konečné 13. miesto so stratou jedného kola. Napriek nie príliš podareným pretekom pozorne sledoval svojho budúceho tímového kolegu Lewisa Hamiltona. Pilota Mercedesu označil po jeho výkone za „absolútnu beštiu.“

„Pozriem si to neskôr! Gratulujem (Lewis Hamilton), si absolútna beštia!“ napísal na svoj Twitter Russell, ktorý Hamiltona vo svojich predošlých vyjadreniach nazval „najlepším všetkých čias.“

Samotný Russell však až taký podarený víkend nemal. Po štarte zo 17. miesta predbehol svojho tímového kolegu Latifiho (ktorý ho prvýkrát porazil v kvalifikácii). Ani jeden z jazdcov Williamsu to však nedotiahol na bodované priečky.

„Boli to naozaj, naozaj zložité preteky až do posledného stintu,“ povedal George Russell zástupcom médií. „Zdá sa, že sa skutočne trápime, keď sa pneumatiky degradujú, a tiež sa zdá, že to dosť ovplyvňuje aerodynamiku auta. Keď nasadíme nové pneumatiky, máme pocit, že to úplne zmenilo auto.“

„Ale celkovo nemôžem byť príliš nespokojný s posunom o štyri pozície nahor, vzhľadom na to, v akom tempe sme boli tento víkend,“ pokračoval 23-ročný britský pilot v službách Williamsu.

George Russell sa vyjadril k bojom o ôsmu pozíciu v pohári konštruktérov. Práve tam vedie Williams, s náskokom dvanástich bodov pred aktuálne deviatou Alfou Romeo.

Skoršia druhá zastávka v boxoch nestačila na predbehnutie Kimiho Räikkönena na monoposte Alfa Romeo. Ten body nezískal, avšak obsadil konečné dvanáste miesto, čím porazil oboch pilotov Williamsu.

„Museli sme to urobiť (zastávka v boxoch, pozn. red.), aby sme mali šancu dostať sa na body, ale boli sme dosť ďaleko od tempa, a keď vidíme, čo urobil Kimi v tom poslednom stinte, Alfa Romeo vyzerá naozaj, naozaj silne,“ dodal Russell.

„Potrebujeme dať do toho všetko v každých z posledných pretekov, pretože oni (Alfa Romeo) môžu v týchto pretekoch poľahky získať množstvo bodov,“ uzavrel budúci tímový kolega Lewisa Hamiltona.

Súvisiace články