logo F1online.sk

Hamilton: Takto by mal vyzerať boj o titul!

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Pirelli
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko18. 11. 2021

Uplynulé podujatie v Brazílii nám prinieslo aj ďalší dramatický súboj medzi vedúcou dvojicou jazdcov. Prejazd štvrtou zákrutou bok po boku je stále súčasťou vyšetrovania. To však už nezmení fakt, že v 59. kole sa Lewis ujal vedenia a svoje pôsobenie na veľkej cene už dotiahol do úspešného konca.

Po dramatickom súboji, ale najmä po svojom víťazstve v Brazílii sa Lewis Hamilton vyjadril, že práve takto si prestavuje boj o titul šampióna.

„Bola to zábava,“ povedal Hamilton. „Chcem povedať, že takto by mala vyzerať bitka o majstrovstvá sveta.“

„Vo všeobecnosti, keď bol predo mnou, dokázal sa vyrovnať môjmu tempu,“ britský pilot v službách Mercedesu. „Povedal by som, že najmä v poslednom sektore bolo veľmi, veľmi ťažké ho sledovať a dokázať tak dobrý výjazd, ako mal on cez zákrutu 12. Tak som stále prichádzal po rovinke a nebolo ľahké byť v jeho DRS zóne. A aj keď som bol v jeho DRS zóne, bolo to príliš ďaleko.“

„Mal som jednu šancu pri nájazde do štvrtej zákruty, ale nedokázal som to udržať. Očividne to nevyšlo. A potom, keď som pochopiteľne mal túto skúsenosť, uistil som sa, že tú chybu už neurobím. Bol som neoblomný a odhodlaný dostať sa späť na tú pozíciu,“ pokračoval Hamilton.

Na otázku o Verstappenovej výraznej obrane v štvrtej zákrute, Hamilton zhodnotil, že nič iné ani neočakával: „V tom danom momente, naozaj neviem. Myslím, že som bol spočiatku vpredu, potom si držal svoje miesto a potom sme obaja vybehli z trate. No myslím si, že vybiehal z trate, takže som sa mu pochopiteľne musel vyhnúť a takisto vyjsť z trate.“

„Ale príliš o tom nepremýšľam a samozrejme by som si musel pozrieť záznam. Ale chcem povedať, že je to ťažký súboj. Nič iné by som ani neočakával, naozaj. Nemali sme kontakt, čo je dobré,“ uzavrel 36-ročný pilot Formuly 1.