logo F1online.sk

Shovlina potešila výkonnosť Mercedesu v horúcich podmienkach

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko18. 11. 2021

Preteky na brazílskom okruhu Interlagos neboli jednoduché ani vzhľadom ku klimatickým podmienkam, ktoré v tejto lokalite vydržali bez dažďa po celý víkend. Šéfa traťových inžinierov Mercedesu, Andrewa Shovlina, však potešila výkonnosť monopostu v horúcich podmienkach.

„Auto fungovalo dobre na jedno kolo a v chladnejších podmienkach v šprintových pretekoch sme mali dobrú rýchlosť,“ povedal Andrew Shovlin po pretekoch v Brazílii.

„Pneumatiky udržiavame v naozaj dobrej kondícii a súčasťou toho, že dokážeme zaznamenať takéto zotavenie, je schopnosť zastaviť prehrievanie pneumatík, pretože to má tendenciu neutralizovať vašu výhodu a všetkých to ťahá na rovnaké tempo,“ prezradil 48-ročný Brit.

„V pretekoch to bol naozaj silný výkon, ale na skutočne horúcej trati. Boli sme v prednej časti štartového poľa pri 50ºC, je to agresívny okruh a auto stále fungovalo naozaj dobre,“ pokračoval šéf traťových inžinierov Mercedesu.

„Predviesť výkon v takom rozsahu bolo naozaj povzbudzujúce, keď sa pozriete na výzvy, ktoré nás čakajú v nasledujúcich troch pretekoch,“ hovorí Shovlin.

Nadchádzajúce tri podujatia sa uskutočnia na Blízkom východe, pôjde o Katar, Saudskú Arábiu a Abú Zabí. Preteky na okruhu Losail sa uskutočnia už tento víkend a dôležitý bude najmä výkon v horúcich podmienkach.

„Vplyv (Brazílie) na šampionát, skutočnosť, že sme dostali tú penalizáciu a dokázali sme prekonať Maxa a tiež Red Bull, nám dáva veľkú sebadôveru,“ povedal Andrew Shovlin. „Skutočnosť, že sa nám podarilo prinútiť auto, aby dobre fungovalo aj na trati, ktorá je agresívna na zadné pneumatiky v horúcich podmienkach, nám dáva veľkú sebadôveru.“

„Vzhľadom na šampionáty, po Mexiku sme dúfali, že ich môžeme vyhrať oba. Teraz si myslím, že to smeruje k viere, že ich môžeme vyhrať. A budeme veľmi tvrdo pracovať, aby sme sa uistili, že to dokážeme,“ uzavrel Shovlin.

V rebríčku jazdcov stráca Hamilton 14 bodov a naopak, v rebríčku konštruktérov vedie Mercedes o 11 bodov.

Súvisiace články