logo F1online.sk

Hamilton zmenil názor na Verstappenov manéver

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala18. 11. 2021

Približne štrnásťhodinový let zo Sao Paula do katarskej Dohy prinútil viacerých pilotov zamyslieť sa nad tým, čo sa v Brazílii vlastne stalo. Medzi nimi sa ocitol aj Lewis Hamilton, ktorý vo štvrtok vyhlásil, že prehodnotil svoj postoj k súboju s Maxom Verstappenom.

Keď sa Lewis Hamilton počas pretekov dozvedel o tom, že komisári nebudú ani len prešetrovať Maxa Verstappena za to, že ho v štvrtej zákrute vytlačil z trate, zareagoval na to slovom “samozrejme”, akoby iné ani nečakal. V tomto duchu sa vyjadril aj krátko po vystúpení z auta. “Keď mi povedali, že to budú vyšetrovať, tak som už skrátka vedel, že sa dopracujú k takému rozhodnutiu, bez ohľadu na to, či by bolo správne alebo nie.”

Stačilo však len pár minút na to, aby Hamilton vychladol a zmenil rétoriku. Boj o majstrovský titul by mal vraj vyzerať “presne tak”, ako sme videli. Možno k tomu prispelo aj uvedomenie si skutočnosti, že Mercedes z Brazílie odchádzal ako jasný víťaz.

Tak či onak po zverejnení palubných záberov z monopostu Maxa Verstappena Mercedes požiadal o preskúmanie rozhodnutia. Nešiel tým však proti Hamiltonovi. Úradujúci šampión v Katare priznal, že opäť zmenil svoj názor na súboj s Verstappenom.

“Myslím, že v tom čase som povedal to, čo som povedal, pretože musíte prijať takú mentalitu,” vysvetľoval to Lewis Hamilton v padoku okruhu Losail. “Ak práve sedíte v aute a sťažujete sa, tak vás to len zabrzdí. V tej chvíli som sa skrátka musel posunúť ďalej a tiež je ťažké niečo posúdiť, keď ste nevideli všetky uhly.”

“Opätovne som si to prezrel a teraz mám, prirodzene, iný pohľad. Avšak celú svoju energiu vkladám len do nastavovania auta a do toho, aby som sa tento víkend dostal do správnej zóny,” pokračoval pilot Mercedesu.

Na otázku, či by komisári mali Verstappena potrestať, i napriek zmene svojho názoru odpovedať nechcel. “Úprimne, v tomto sa už nechcem ďalej vŕtať. Videl som zverejnené zábery, ale ako som povedal na poslednej veľkej cene, snažím sa koncentrovať len na fakt, že sme spolu dosiahli niečo pozoruhodné, také nečakané. Takže sa snažím nezaoberať sa žiadnymi negatívnymi vecami. Viem, že tím práve o tomto debatuje, tak to prenechám im.”