logo F1online.sk

Gasly hovorí o jednom z najlepších kôl. S autom totižto musel bojovať

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala13. 11. 2021

Pierre Gasly opäť raz obsadil pozíciu najlepšieho pilota zo zvyšku sveta po chvályhodnom výkone v brazílskej kvalifikácii. Mladý Francúz mal však z výsledku o čosi väčšiu radosť ako obyčajne. Musel totižto načrieť až na dno svojich síl.

Gaslymu sa v tejto sezóne len málokedy nepodarilo kvalifikovať v najlepšej šestke a inak tomu nebolo na Interlagose. Na Mercedesy a Red Bully mu podľa očakávaní chýbali tri desatiny, no za sebou udržal obe Ferrari a oba McLareny, hoci v súboji s Carlosom Sainzom to bolo veľmi tesné a rozhodovalo päť stotín sekundy.

“Som veľmi spokojný,” usmieval sa po piatku Pierre Gasly, ktorý následne priblížil, prečo si piatu priečku tentoraz cení viac ako obyčajne. “Prvý tréning bol ťažký, v aute som sa necítil dobre a robil som veľa chýb. V týchto podmienkach sa mi to nepodarilo dať dokopy.”

“Kvalifikácia sa začala podobne. Snažil som sa koncentrovať na svoju jazdu, nejako obísť tie problémy, nuž a nakoniec z toho bolo jedno z mojich najlepších kôl. Nebolo totiž ľahké, nemali sme taký balans, aký by som chcel,” vysvetľuje.

Monopost AlphaTauri sa obyčajne ovláda i nastavuje relatívne jednoducho, čo Gaslymu pomáha. Avšak teraz sa ukázalo, že už ho dokáže ukočírovať aj v momentoch, keď monopost s označením AT02 neposlúcha. Gasly to pripisuje skúsenostiam.

“Ja som veľmi šťastný. Niekedy to všetko funguje veľmi dobre. Nepovedal by som, že je to ľahké, ale keď ste v tom kole…” pokračoval Gasly a po krátkom mentálnom “prestrihu” nadviazal: “Dnes som v aute necítil také sebavedomie, aj ráno som robil viac chýb ako obyčajne. Viem, že so skúsenosťami, ktoré som mal vo svojom prvom roku, by sa mi nič také nepodarilo.”

Gaslyho môže určite tešiť, že do šprintu odštartuje hneď za Bottasom a Pérezom. Pokúsi sa aj ich potrápiť? “Ešte uvidíme. Vieme, že v pretekoch sa rozostup medzi nami a autami vpredu zvykne zväčšiť, ale aj tak sa pokúsim v prvej zákrute z toho vyťažiť čo najviac, rovnako v prvom kole. Čakajú nás krátke preteky, musíme sa dostať do dobrej pozície na nedeľu. Vieme, že Lewis príde o päť priečok, takže ak sa udržíme, mohli by sme štartovať zo štvrtého miesta.”

Hlavým súperom je však niekto iný ako Mercedes a Red Bull. “Očakávame, že Ferrari a McLareny na nás vyvinú veľký tlak, ale na tejto trati sa nepredbieha až tak ľahko. Spravíme všetko pre to, aby sme ich udržali za nami.”

Súvisiace články