logo F1online.skF1online.sk

Cunoda: Aj inžinieri súhlasili, že som nemohol urobiť viac

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2021

Júki Cunoda negatívnym spôsobom ovplyvnil mexickú kvalifikáciu svojmu zamestnávateľovi. Jazdci Red Bullu doplatili vo svojich záverečných pokusoch na pilota AlphaTauri, ktorého na trati stretli na tom najmenej vhodnom mieste. Júkiho meno však bolo následne očistené. S informáciami, ktoré mal dispozícii, sa nedalo urobiť viac.

Japonský mladík bol na trati beztak len kvôli tomu, aby na cieľovej rovinke poskytol zákryt tímovému kolegovi Pierrovi Gaslymu. Pri návrate do boxov sa však priplietol do cesty pilotom Red Bullu. Nasledoval komentár Christiana Hornera o tom, že jeho piloti boli „scunodovaní“ a zdalo sa, že Júkiho čaká nepríjemný rozhovor so svojimi šéfmi. Napokon to však tak nebolo.

„O tej Q3 sme sa dosť bavili,“ povedal Cunoda novinárom v Brazílii. „Inžinieri súhlasili, že som v danej situácii nemohol urobiť viac. Zároveň však všetci vidíme, že sa z toho môžeme poučiť. Myslím si, že ak by sme mali viac informácií alebo ak by som si vyžiadal od tímu viac informácií, nemuselo k tomu vôbec dôjsť. Bola to skrátka veľmi nešťastná situácia.“

„Deň nato som hovoril aj s Red Bullom a bol to dobrý rozhovor. Vypočul som si pohľad aj z ich perspektívy o tom, čo sa u nich v Q3 odohralo. Bolo to skrátka nešťastné, musíme sa z toho poučiť a nabudúce to už nezopakovať,“ dodal Júki.

Cunodove nedeľné preteky síce trvali len niekoľko metrov, no jeho tímový kolega Pierre Gasly skončil na fantastickom štvrtom mieste. AlphaTauri sa tak v Pohári konštruktérov vyrovnala tímu Alpine, ktorý má presne rovnaký počet bodov. Aj tieto dva celky tak čaká napínavý záver sezóny.

„Vieme, že najmä v druhej polovici sezóny máme rýchlejšie auto. Cítime sebadôveru a v Mexiku sme ukázali dobrú výkonnosť,“ hovorí Cunoda. „Konzistentné body tímu pomôžu a určite je našim cieľom celkové piate miesto. Každé preteky sa rátajú a ja musím tiež pomôcť.“

„Najmä pre mňa to však bude ťažké. Jediný okruh, na ktorom som z tých posledných štyroch jazdil, je Abú Zabí. Tu v Brazílii zas bude odlišný formát s jediným tréningom pred kvalifikáciou, takže ani to nebude jednoduché. Vieme však, že máme dobré a rýchlejšie auto. Musíme to len poskladať dokopy,“ dodal Cunoda.

Súvisiace články

Diskusia