logo F1online.sk

Dominancia Red Bullu pokračuje, Mercedes stratil vyše šesť desatín

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 11. 2021

Red Bull bol favoritom mexického víkendu a túto rolu vo voľných tréningoch do bodky naplnil. Max Verstappen a Sergio Pérez nezaváhali ani v tom treťom, pričom svoj náskok na Mercedes ešte zveľadili. Najrýchlejší čas sobotného dopoludnia patrí domácemu miláčikovi Sergiovi Pérezovi, ktorého piloti Mercedesu sledovali z úctivej vzdialenosti.

Tretí tréning sa rozbiehal len veľmi pomaly. Maršali museli z trate odstrániť olej, ktorý na okruhu zanechali autá účinkujúce v sprievodnom programe. Nikto sa teda na špinavú a zaprášenú trať príliš nehrnul. Na poriadnu akciu sme tak museli čakať asi dvadsať minút.

Tempo od začiatku do konca udávali piloti Red Bullu, ktorí sa vo vedení striedali. Svojim záverečným pokusom sa na čelo dostal Sergio Pérez a na jeho čas 1:17.024s nedokázal Max Verstappen zareagovať. Mexičan tak s náskokom necelých dvoch desatín pred tímovým kolegom ovládol tretí tréning.

V pomyslenom druhom rade nájdeme pilotov Mercedesu. Lewis Hamilton po väčšinu času za Valtterim Bottasom zaostával, no napokon sa rozdielom troch stotiniek sekundy dostal pred neho. Lewisova strata na Péreza je však priam priepastná, presne 651 tisícin sekundy. Hamilton si po zistení tejto informácie do vysielačky len zhlboka povzdychol.

Piate miesto a primát najlepšieho zo „zvyšku sveta“ patrí Carlosovi Sainzovi, ktorý aj do tretice zdolal Charlesa Leclerca. Ten v závere nedokázal na najčistejšej trati poskladať poriadne kolo. Španiel bol len o máličko rýchlejší ako Júki Cunoda. V strede poľa to zatiaľ vyzerá na veľmi tesný súboj Ferrari, AlphaTauri a McLarenu, keďže Sainz, Cunoda a Ricciardo sa poskladali do jednej desatiny sekundy.

Oznámené boli aj ďalšie penalizácie. Po Cunodovi a Strollovi odštartujú z konca poľa napokon aj Lando Norris a Esteban Ocon. Dá sa preto očakávať, že do Q3 sa bude väčšina pilotov snažiť postúpiť na stredne tvrdých pneumatikách.

FOM