logo F1online.sk

Bottasa skritizoval aj Palmer: Celé preteky bol slabý na brzdách

Po štarte VC Mexika 2021, Verstappen, Bottas, Hamilton, Ricciardo
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 11. 2021

Po Veľkej cene Turecka a kvalifikácii na Veľkú cenu Mexika zožal Valtteri Bottas chválu. To je však teraz už dávno zabudnuté a fínsky pretekár to za svoj výkon v mexických pretekoch schytáva z každej strany. Výčitky prišli nielen od početnej skupiny expertov, ale aj z vlastných radov. Bottasovým nedeľným počínaním nebol ohromený ani Jolyon Palmer.

Valtteri Bottas to na štarte skrátka neurobil dobre. Najprv otvoril dvere na vonkajšej strane pre Maxa Verstappena a potom bol na brzdách nesmierne opatrný. Pilot Mercedesu mohol svojmu hlavnému súperovi strpčiť život omnoho viac.

„Bottas na mňa v prvej zákrute veru dojem neurobil,“ prehlásil v podcaste The Chequered Flag Jolyon Palmer. „Jeho brzdenie bolo trochu chabé, vlastne, celé preteky bol slabý na brzdách. Ak chcel v sendviči medzi Hamiltonom a Verstappenom v prvej zákrute pomôcť svojmu tímu a svojmu kolegovi, nemal ho nechať prebiť sa z vonkajšej strany do vedenia.“

„Skrátka nemôžete nechať hlavného rivala svojho tímového kolegu takto prekĺznuť z vonkajšej strany úplne zadarmo. Minimálne ho musíte vytlačiť do trávy na výjazde z prvej zákruty. Tým predsa neriskujete kolíziu s tímovým kolegom,“ hovorí Palmer.

„Je iné, keď ste na vnútornej strane. Ak to preženiete, tak sa zrazíte s tímovým kolegom. To je podľa mňa dôvod, prečo bol Hamilton možno trochu opatrnejší. Je rozdiel byť na vnútornej strane jazdca, do ktorého nechcete naraziť,“ dodal Palmer, podľa ktorého Hamilton nemohol tušiť, čo sa deje naľavo od Bottasa.

„Bol by som prekvapený, keby Lewis o Verstappenovi vedel, keďže ho v zrkadlách nemohol vidieť. Myslím si, že Hamilton sa snažil vysporiadať len s Bottasom. Ak by vedel, kde Max je, tak by sa určite snažil brzdiť neskôr a znepríjemniť mu život. Bottas však vedel o oboch a podľa mňa mohol viac zariskovať,“ uzavrel bývalý pilot Renaultu.

Súvisiace články