logo F1online.sk

Norris berie aj bod: Ferrari jazdilo inú ligu

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl8. 11. 2021

Lando Norris získal v Mexiku osem pozícií k dobru, z tohto pohľadu teda odjazdil dobré preteky. S bodom za desiate miesto však nemohol byť veľmi spokojný, zvlášť v situácii, keď bodovali obe Ferrari.

Pre Norrisa to boli po tom, ako v prvom stinte predbehol autá, ktoré papierovo predbehnúť mal, pomerne osamelé preteky. Za sebou mal veľký odstup od jedenásteho Giovinazziho, a pred sebou sa nedokázal priblížiť k Alonsovi na nižší než dvojsekundový rozostup.

„Pochopiteľne, pre náš tím to nedopadlo najlepšie. Z môjho pohľadu to bol pomerne dobrý deň, dostal som sa z osemnásteho miesta na desiate. Na štarte som sa musel vyhýbať Bottasovi, čiže som tam niečo stratil. Potom som sa staral najmä o pneumatiky, potiahol som dlhý prvý stint. Vedeli sme, že bude ťažké prejsť cez pole. Bolo náročné dostať sa blízko a predbiehať,“ povedal Lando Norris, ktorý napokon získal pre tím jeden bod.

„Nemyslím si, že sme mohli dosiahnuť oveľa viac. Aj bod je lepší než nič. Desiate miesto neznie nijako skvele, ale som spokojný. Urobil som, čo sa dalo,“ vyhlásil mladý Brit, ktorý bodoval v siedmich pretekoch po sebe.

V mix zóne sme videli zábavnú slovnú výmenu medzi Landom Norrisom a Carlosom Sainzom na tému tretieho miesta v Pohári konštruktérov. Carlos akoby utešoval svojho bývalého tímového kolegu, že McLarenu by mohli sedieť rýchle trate v závere sezóny, Lando bol však mierne skeptický a upozornil na dlhé zákruty, ktoré jeho monopostu príliš nesedia.

„Je pred nami naozaj veľa práce. Ferrari jazdilo v pretekoch inú ligu než my. Pre nás to bol naozaj ťažký deň. Auto bolo solídne, no chýbala nám rýchlosť. Nebol som schopný sa priblíži k Fernandovi, a preto musím brať aj desiate miesto,“ uzavrel Lando Norris.

McLaren štyri preteky pred koncom sezóny klesol na štvrté miesto v Pohári konštruktérov, a na Ferrari stráca 13,5 bodu. Uvidíme, či bolo Mexiko zlomom v tejto bitke. „Ťažká nedeľa. Pri Danielovi sme po incidente v prvej zákrute zahodili príležitosť. Čo sa týka Landa, bolo vopred jasné, že to budú preňho ťažké preteky. Získal toľko pozícií, koľko sa dalo, dostal sa späť na body a pri rýchlosti, ktorú v aute mal, nebolo možné dosiahnuť viac. Pre jeden získaný bod sme odviedli veľa úsilia, a výsledok nereflektuje odvedenú prácu. Musíme sa zresetovať, presunúť sa do Brazílie a pripraviť sa na ďalší víkend,“ skonštatoval šéf tímu Andreas Seidl.