logo F1online.sk

RacingNews365.com: Sainz má od Audi časovo ohraničenú ponuku

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 4. 2024

Chce mať Audi podpísané zmluvy so svojimi pilotmi viac ako rok a pol pred príchodom do Formuly 1? Podľa portálu RacingNews365.com áno. Čerstvo vymenovaný generálny riaditeľ Audi F1 Andreas Seidl je vraj na prestupovom trhu veľmi aktívny a momentálne má podľa menovaného zdroja na čele svojho zoznamu dve mená – Carlosa Sainza a Nica Hülkenberga.

Obaja sú s nemeckou automobilkou spájaní dlhodobo. Nemecký pretekár by zrejme zmluvu s Audi podpísal okamžite, ale so Sainzom to nie je také jednoduché. Zrejme mu príliš nevonia možnosť prestupu do tímu, ktorý momentálne nedokáže ani len vymeniť pneumatiky na svojich monopostoch a Audi prikývne len v prípade, že sa mu zavrú dvere do lepších tímov.

Podľa portálu RacingNews365.com je Andreas Seidl momentálne uprostred vyjednávaní so svojimi potenciálnymi jazdcami. „Portál RacingNews365.com už predtým avizoval, že Nico Hülkenberg je vysoko na zozname Audi a na tom sa nič nezmenilo. Nemecký pretekár podáva v Haase dobré výkony, má obrovské skúsenosti a status jazdca, ktorý dokáže pomôcť inžinierom pri vývoji auta,“ avizuje RN365.com.

„Carlos Sainz je takisto vysoko na zozname Audi… Seidl by urobil všetko, aby ho priviedol do tímu. Nemec v minulosti pracoval so Sainzom v McLarene, takže vie, čo od neho môže očakávať. Nechce naňho však čakať večne a podľa špekulácií doručil Sainzovi ‚ultimátum‘, že musí podpísať najneskôr do konca apríla, ale nie je vôbec isté, že sa tak aj stane,“ uvádza RacingNews365.com, pričom pripomína otvorené možnosti v Mercedese a Aston Martine.

Bez miesta sú aj dvaja súčasní piloti Sauberu, ktorí by mali byť taktiež prirodzenou alternatívou pre Audi. Obaja sa, samozrejme, projektu nebránia, ale sú pre nemeckú automobilku ideálnymi možnosťami? „Desať percent predaných Audi sa vyváža do Číny. Vzhľadom na výkony a pozadie je Čou naďalej v pozornosti Audi. On i Bottas urobia všetko, aby v roku 2024 podávali čo najlepšie výkony,“ uvádza RN365.com.

„Ostatní jazdci sa momentálne nezdajú byť v hre. Esteban Ocon a Pierre Gasly už poslali svojich manažérov, aby rokovali s Audi, ale musia byť považovaní za outsiderov na miesto v tíme nemeckej automobilky,“ dodáva známy portál.