logo F1online.sk

Audi je unikátna príležitosť, priznáva Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 4. 2024

Historicky príchod Audi do Formuly 1 sa nám začína zhmotňovať dvadsať mesiacov pred oficiálnym spustením továrenského tímu. Projekt pod vedením Andreasa Seidla nenecháva nič na náhodu a na jazdeckom trhu je nemecký manažér veľmi agresívny. Svedčí o tom aj podpísanie Nica Hülkenberga.

Plán Audi je jasný: svojich pilotov chce v Sauberi už v roku 2025, aby si zvykli na tím a jeho fungovanie. Základy a procesy musia byť položené dávno pred rokom 2026 a tomu sa podriadilo aj riešenie jazdeckej otázky. V posledných týždňoch sa veľa hovorilo o nátlaku Audi a lukratívnej ponuke automobilky Carlosovi Sainzovi, ktoré aj podľa slov Helmuta Marka silne prehovorili na jazdeckom trhu.

Španielskeho pretekára zatiaľ Audi nezískalo, ale služby Nica Hülkenberga si už dokázalo zaistiť. „Vraciam sa do tímu, s ktorým som pracoval v roku 2013 a mám pekné spomienky na silného tímového ducha vo Švajčiarsku. Reprezentovať Audi je niečo veľmi špeciálne. Nemecká automobilka vstupuje do Formuly 1 s veľkým odhodlaním, čo je jedinečná príležitosť,“ uviedol pri svojom prestupe nemecký pretekár.

„Je pre mňa veľká česť, že môžem reprezentovať továrenský tím takejto značky s pohonnou jednotkou vyrobenou v Nemecku,“ dodal nadšene Hulk.

Ten sa v tíme spojí so svojím krajanom a starým známym Andreasom Seidlom, s ktorým v roku 2015 zvíťazil s Porsche na 24 hodín Le Mans. Teraz spoja sily pri ďalšom veľkom nemeckom projekte. „Rozhovory s Andreasom Seidlom a Oliverom Hoffmannom boli plné dôvery, uznania a vzájomného pochopenia spoločných cieľov,“ uviedol Hülkenberg.

Radosť má aj Seidl, ktorý však podľa slov mnohých reportérov ešte nedosiahol svoj najväčší cieľ. Tým je podpísanie Carlosa Sainza. Tomu vraj už predložil lukratívnu ponuku, ale španielsky pretekár očividne čaká, čo urobia Red Bull a Mercedes. Audi však už má svojho prvého pilota.

„Sme veľmi radi, že v roku 2025 privítame Nica opäť v Hinwile. S jeho rýchlosťou, odhodlaním a tímovou prácou bude dôležitou súčasťou transformácie nášho tímu a projektu Audi v F1,“ vyhlásil Seidl.

„Od prvej chvíle sme cítili obojstranný záujem a vôľu vybudovať spoločne niečo dlhodobé. Nico je silná osobnosť a jeho prínos na profesionálnej aj osobnej úrovni nám pomôže dosiahnuť pokrok pri vývoji monopostu aj pri budovaní tímu,“ dodal Seidl.