logo F1online.skF1online.sk

Cunoda: Nečakal som, že Hamiltona udržím za sebou osem kôl

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala21. 10. 2021

Júki Cunoda si v Turecku spravil očko u fanúšikov Maxa Verstappena, keď dokázal za sebou držať Lewisa Hamiltona dlhšie než ostatní piloti zo stredu poľa. Hovorí, že to ani sám nečakal. Okrem pozitívnych reakcií mu však jeho jazda pomohla aj v niečom inom. Od Hamiltona sa toho dosť naučil.

Lewis Hamilton sa po štarte z jedenástej priečky postupne posúval dopredu, no na celých osem kôl sa zasekol za Júkim Cunodom. I vďaka tomu si piloti na čele vybudovali náskok a Lewis Hamilton nestihol obrať Maxa Verstappena o majstrovské body.

“Veľmi som si to užil,” prezradil Júki Cunoda vo štvrtok v Austine. “Najmä preto, že som nečakal, že sa mi bude dariť ho držať za sebou celých osem kôl. To bolo fajn. Následne som sa roztočil, ale dovtedy to bola zábava.”

Cunoda následne vysvetlil, že v spätných zrkadlách pozorne sledoval svojho súpera a všímal si, o aké manévre sa pokúša, čo mu rozšírilo obzory. “Stále som ho sledoval v zrkadlách. Potom, keď ma predbehol, si rýchlo vybudoval náskok, tak som ho už nevidel. Avšak videl som, ako ma predbehol, aké volil stopy a ako sa ma pokúšal predbehnúť. Veľa som sa toho od neho naučil, aj keď som bol pred ním.”

AlphaTauri v Turecku získalo bodovanú šiestu priečku a v tímovom meraní síl porazilo Alpine. V šampionáte naň stráca už len dvanásť bodov, no podľa Júkiho Cunodu tím naňho netlačí, aby mu pomohol získať piate miesto v konštruktéroch. Dôležitejšie je vraj preňho to, aby sa Japonec zlepšoval a pripravil sa na ďalší rok.

“Je tu istý tlak, ale nie je to tlak tímu, aby som zbieral body. V tejto chvíli chcú, aby som sa viac koncentroval na svoju jazdu a v priebehu súťažného víkendu robil pokroky,” vysvetľuje Júki Cunoda. “Väčšina tratí, ktoré nás čakajú, bude nových. Jazdil som len v Abú Zabí.”

“Samozrejme, chcem tímu pomôcť získať piate miesto v Pohári konštruktérov. Myslím si, že máme dobré auto, dobrý tím s dobrými mechanikmi a dostatok sebavedomia, že môžeme skončiť na tej piatej priečke,” uviedol tretí muž minuloročného šampionátu F2.

Súvisiace články

Diskusia