logo F1online.sk

Bottas sa netrápi tým, akú formu bude mať Alfa Romeo v budúcej sezóne

Valtteri Bottas
© Alfa Romeo
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko7. 10. 2021

Valtteri Bottas podpísal novú zmluvu s tímom Alfa Romeo, kam zamieri po dlhodobom pôsobení v majstrovskom Mercedese. Podľa jeho vlastných slov sa však fínsky pilot neobáva výkonnosti talianskeho tímu v budúcej sezóne.

Bottas sa v aktuálnom rebríčku jazdcov nachádza na treťom mieste so ziskom 151 bodov. 32-ročný Fín hovorí, že je pripravený zvládnuť výzvu pôsobenia v strede štartového poľa a takisto si myslí, že tím využije aj výrazné zmeny pravidiel od roku 2022.

„Viem, že nevyvíjali tohtoročné auto a v priebehu roka ani príliš nepokročili,“ povedal Bottas. „Ale takisto viem, že vzhľadom do budúcna vynakladajú úsilie. Takže sa neobávam, v tejto sezóne sa to pre nich len tak nezlepší. To je fakt.“

„Ale na budúci rok tu máme odlišné autá a to všetko. Takže mám pochopiteľne viac nádeje, v porovnaní so súčasnými výsledkami,“ pokračoval fínsky pilot.

Bottas je odhodlaný pomôcť Mercedesu k zisku piateho konštruktérskeho titulu v rade, počas jeho pôsobenia v tíme, a chce tiež pomôcť Hamiltonovi v jeho úsilí – poraziť Maxa Verstappena z Red Bullu.

„Chcem vyhrať,“ vysvetlil Valtteri Bottas. „Chcem vyhrať a tiež si prajem, aby sme získali piaty titul konštruktérov, a samozrejme, ak nevyhrám majstrovský titul, chcem, aby to bol Lewis.“

„Rebríček jazdcov – je to pre mňa stále veľkou motiváciou,“ uzavrel Bottas.

Súvisiace články