logo F1online.sk

Gasly: AlphaTauri nedostáva taký kredit, aký si zaslúži

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 9. 2021

Pierre Gasly zostane pilotom a lídrom AlphaTauri aj v sezóne 2022. Francúzsky pretekár momentálne vedie v internom porovnaní s Júkim Cunodom 66:18 na body, a to ešte tím z Faenzy zahodil množstvo skvelých príležitostí na body. Na jednej strane Gasly túži po presune do niektorého väčšieho tímu, na druhej si svoju zodpovednosť v AlphaTauri užíva.

„Dôvera a zodpovednosť, ktorú do mňa tím vložil a ktorú mi dal, bola naozaj skvelá. Spoliehajú sa na mňa pokiaľ ide o moju spätnú väzbu a smer vývoja monopostu. Som viac zapojený do vývojového procesu a do debaty vo vnútri tímu o tom, kde sa môžeme zlepšiť,“ povedal Gasly v rozhovore pre portál RACER.

„Cítim, že v našom vzťahu je kľúčom vzájomná dôvera. Nie je to len o pilotovaní monopostu, ale o procese uvažovania a o tom, ako dostať z auta lepšiu výkonnosť; pokúsiť sa zlepšiť náš balík a postaviť sa veľkým tímom ako Ferrari a McLaren,“ dodal Gasly.

Ten zotrvá vo Faenze aj v roku 2022 a momentálne je na jazdeckom trhu trochu „zaseknutý“, keďže je stále previazaný s Red Bullom, čo jeho vyjednávaciu pozíciu veľmi sťažuje. Red Bull mu druhú šancu nedal, nezostalo teda iné než zotrvať v AlphaTauri. To však nie je nevyhnutne zlá vec. Z Pierra sa stal líder tímu a rešpektovaný pretekár, hoci možno trochu prehliadaný.

„Niekedy mám pocit, že AlphaTauri nedostáva taký kredit, aký si zaslúži. V Budapešti sme v kvalifikácii porazili obe Ferrari a oba McLareny. Vieme, že pokiaľ ide o čisté tempo, mali by byť pred nami. Majú viac zdrojov, viac znalostí z minulosti, lepšie zariadenia a napriek tomu dokážeme byť blízko a párkrát im skomplikovať život,“ hovorí Gasly.

„Som teda veľmi spokojný s našou výkonnosťou a spôsobom, ako dokážeme dostať z nášho balíka maximum. Verím, že sme dobre prispôsobení tomuto rozpočtu a zavedenie rozpočtového stropu nás nezasiahne do takej miery ako väčšie tímy, ktoré musia prejsť reštrukturalizáciou a presmerovať svoje zdroje,“ dodal francúzsky pretekár.

Súvisiace články