logo F1online.sk

V druhom tréningu Sainzova nehoda a Hamiltonov najrýchlejší čas

Nehoda Carlosa Sainza
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala11. 9. 2021

Sobotňajší dopoludňajší program počas víkendu so šprintom určite nepatrí medzi najatraktívnejšie v sezóne. Druhý tréning priniesol výlučne len pretekové simulácie, ktoré nám však toho veľa nepovedali. Najrýchlejší v nich bol Lewis Hamilton pred Valtterim Bottasom a Maxom Verstappenom, no netušíme, koľko paliva mali jednotlivé tímy natankované.

A rozdiely v množstvách paliva boli výrazné. Niektorí piloti sa venovali prípravám na šprintovú kvalifikáciu, iní na nedeľňajšie preteky, čo len prispelo k rozostupom v časoch na kolo. Z diváckeho pohľadu sme sa toho preto veľa nedozvedeli.

Vieme len, že mechanici Ferrari budú mať pred šprintom plné ruky práce. Carlos Sainz totižto na vjazde do Variante Ascari stratil kontrolu nad svojím autom, ušla mu zadná časť a vrazil do bariéry. Predná polovica monopostu bola úplne zničená a mierne otrasený Sainz zamieril do lekárskeho centra.

Lekári mu predbežne povolili štart v šprinte, no konečné rozhodnutie padne až o necelú hodinu. Španiela čakajú ďalšie preventívne vyšetrenia.

Všimnite si, ako hlboko sa počas nárazu predklonil Sainz.

Ako sme už spomenuli, najrýchlejšie časy zajazdili Lewis Hamilton, Valtteri Bottas a Max Verstappen. Za nimi sa umiestnil Sergio Pérez. Zvyšok bol poriadne premiešaný s Oconom, Kubicom a Giovinazzim na čele stredu poľa.

Za zmienku ešte stojí výmena pohonnej jednotky Charlesa Leclerca, ktorý po piatkových problémoch presedlal na kus z úvodu sezóny. Keďže nešlo o inú špecifikáciu, trest za to nedostane.

Monačan mal v závere tréningu predsa len nejaké ťažkosti, keď tímu tajomne oznámil: “Chlapci, potrebujem zájsť do boxov. Nemôžem to tu vysvetliť.” Akonáhle Leclerc dorazil do garáže, vyskočil zo svojho auta a odvtedy sme ho nevideli.

https://pbs.twimg.com/media/E-_-3UGWYAQfrZ5?format=jpg&name=medium