logo F1online.sk

Norris hovorí o tom, ako držal tempo s Hamiltonom

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 9. 2021

Lando Norris zaznamenal v Monze konečné druhé miesto a výrazne pomohol svojmu tímovému kolegovi Danielovi Ricciardovi k zisku jeho premiérového víťazstva v McLarene. Ako však dopadlo porovnanie síl Norrisa so svojim krajanom Hamiltonom?

„Myslím si, že som sa na to dobre pripravil už v sobotu (šprintové preteky), počas 18 kôl, v ktorých som sa mu (Hamiltonovi) snažil dobre brániť,“ cituje Norrisa portál GPFans.

„Dokázal som ho prečítať celkom rýchlo, kde bude silný a slabý a tak ďalej, a on bol na tvrdých pneumatikách, takže som ho väčšinu času dokázal pomerne ľahko zadržať,“ pokračoval stále len 21-ročný pretekár tímu McLaren.

„Ale v posledných dvoch alebo troch kolách prvého stintu (v pretekoch) sa mu tvrdá pneumatika začala oplácať, alebo stredné pneumatiky začali strácať výkon, takže sa skutočne dostal predo mňa. Potom šiel do boxov a hneď sme ho predbehli na ‚overcut,‘“ prezradil Lando Norris.

Po kolízii Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona mal McLaren veľkú šancu na víťazstvo. Dobré tempo Ricciarda a defenzíva od Norrisa nakoniec stačila na zisk prvej a druhej priečky v Monze.

„Nebudem klamať, celé preteky boli stresujúce, nenastal jediný moment, kedy by som si vydýchol alebo myslel, že si môžem trochu oddýchnuť,“ priznal Norris.

„Ale aj vďaka tomu je to o čosi viac špeciálne, ak na tom musíte skutočne pracovať, aby ste skončili na tejto pozícii. Aby som sa dostal mimo Charlesa (Leclerca), aj pri reštarte, a tak ďalej,“ zhodnotil pilot tímu McLaren.

„Áno, rozhodne sa to viac oplatí, takže ťažké preteky, možno trochu uľahčené po zastávkach v boxoch kvôli tomu (kolízia Verstappena a Hamiltona), čo sa stalo,“ uzatvára Lando Norris. „Ale stále, aj napriek tomu to nebolo ľahké. Stále sme na tom museli dosť tvrdo pracovať.“