logo F1online.sk

Sainz má jasno v otázke kolízie Hamiltona a Verstappena

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 9. 2021

Kolízia Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena, ktorá vyradila oboch pretekárov z Veľkej ceny Talianska 2021 sa stala horúcou témou a svoj názor na túto situáciu teraz prináša aj pilot konkurenčného Ferrari, Carlos Sainz.

Dvojica pilotov na monopostoch Mercedes resp. Red Bull mala blízko ku kolízii už v úvode pretekov. Španielsky pretekár Carlos Sainz má v tejto problematike jasno, avšak svoj názor chce prezentovať pred nadchádzajúcim podujatím, na porade jazdcov.

„Z môjho pohľadu je nehoda celkom jasná,“ povedal novinárom Sainz po pretekoch v Monze. „Nebudem zachádzať do podrobností, nepoviem vám svoj názor, pretože mám pocit, že na nasledujúcom stretnutí s pilotmi sa o tom bude hovoriť.“

Bola to druhá veľká kolízia medzi Hamiltonom a Verstappenom, tá prvá sa odohrala už na okruhu v Silverstone. Sainz tvrdí, že obzvlášť poslednej nehode v Taliansku sa dalo predísť, ak by to aspoň jeden z dvojice chcel. Taktiež však priznal, že je prirodzené, že dvojica bojuje tvrdšie, keďže ide o priamy súboj o šampióna Formuly 1.

„Vždy sa tomu dá vyhnúť. Myslím si, že dvaja piloti nehavarujú, ak jeden z nich nechce,“ povedal španielsky pretekár v službách Ferrari.

„Toto je ten (pilot), s ktorým vždy bojujú tak tvrdo, pretože bojujú o titul šampióna. Ste viac vystavení týmto druhom kolízií (v tomto scenári), v porovnaní s minulosťou,“ zamyslel sa Carlos Sainz.

„Myslím si, že je to vo Formule 1 prirodzené. Dvaja chlapci, ktorí bojujú o prvenstvo, majú tendenciu zraziť sa častejšie než kedykoľvek predtým,“ uzavrel Sainz.