logo F1online.sk

Podľa Autosportu sú hlavnými kandidátmi na miesto v Alfe Romeo Giovinazzi a Čou

Kuan-Jü Čou
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2021

Valtteri Bottas nahradí v Alfe Romeo odchádzajúceho Kimiho Räikkönena. Na meno jeho tímového kolegu si ešte budeme musieť chvíľku počkať. Frédéric Vasseur zrejme mal záujem o služby Alexa Albona, no ten sa napokon upísal Williamsu. Možnosti sú tak celkom otvorené.

Veľa sa špekulovalo o príchode Nycka de Vriesa, tím by si mohol ponechať aj Antonia Giovinazziho a o slovo sa hlásia aj juniori vo Formule 2.

Aktuálne druhý muž celkového poradia, Číňan Kuan-jü Čou, je vraj veľmi silným kandidátom na miesto po boku Valtteriho Bottasa. Do hry totiž údajne vstúpili jeho sponzori, ktorí podľa medializovaných informácií núkajú Sauberu tučný šek vo výške asi 30 miliónov eur. Bez šance možno nie je ani celkovo tretí Robert Švarcman patriaci Ferrari. Jeho patrónom je ruské SMP, ktoré pred troma rokmi „kúpilo“ sedačku vo Williamse pre Sergeja Sirotkina za asi 20 miliónov. Podľa dostupných informácií sa však Scuderia skôr zasadzuje zotrvanie Giovinazziho než pretlačenie Švarcmana alebo dokonca Micka Schumachera. A nakoniec, zabúdať nesmieme ani na Théa Pourchaira, ktorý patrí do akadémie Sauberu a je považovaný za hviezdu budúcnosti.

Ďalším faktorom je, že kým vo Formule 3 sa sezóna pomaly končí a pred nami je už len jedno podujatie, vo Formule 2 sme stále ešte len v jej polovici. Pred nami sú ešte štyri veľké ceny a boj o titul je stále otvorený.

Podľa informácií, ktoré priniesol portál Autosport sú najväčšími kandidátmi na miesto v Alfe Romeo Giovinazzi a Čou. Šance de Vriesa naopak klesli. Šéf tímu Frédéric Vasseur síce neposkytol médiám žiadne konkrétne mená, dal však jasne najavo, že mladíci z F2 sú pod drobnohľadom a vzťah s Ferrari je stále dôležitý.

„Je to dôležité rozhodnutie. Máme tam niekoľko veľmi silných chalanov, ktorých ešte čaká niekoľko pretekov. Až po ich odjazdení budeme mať jasný obraz,“ prehlásil Vasseur, ktorý ešte v Holandsku hovoril o tom, že jeho tím uprednostní skúsenejších pilotov. No po podpísaní Valtteriho Bottasa to už očividne nie je také dôležité

„Všetko je otvorené, vrátane ponechania Antonia, ktorý odvádza dobrú prácu. Príchod Valtteriho je však podľa mňa skvelou príležitosťou. Ak budeme môcť ťažiť z rýchlosti a skúsenosti Valtteriho, potom nezáleží, či bude jeho kolegom nováčik alebo skúsenejší pretekár,“ povedal Vasseur.

„Nechcem dávať akékoľvek vyhlásenie, kto je a kto nie je na našom zozname. U niektorých z nich to vyzerá zložitejšie, kvôli ich prepojeniu na ostatných dodávateľov (Čou náleží do kádra Alpinu, de Vries Mercedesu, pozn. red.). Máme zmluvu s Ferrari a je dosť náročné uzavrieť takéto dohody, možno nemožné.“

„Dohoda s de Vriesom sa preto z môjho pohľadu zdá byť zložitá, pretože je silne prepojený na Mercedes. Pre nás je omnoho jednoduchšie dohodnúť sa s niekým, kto má zmluvu s Ferrari než s Mercedesom,“ povedal Vasseur.

Pokiaľ ide o šance Giovinazziho, šéf Alfy Romeo povedal: „Počkajme si ďalšie dve alebo tri podujatia. Táto situácia by preňho mohla byť budíčkom. Chcem mať jasný obraz než s akcionármi urobíme rozhodnutie.“

„Bol súčasťou našej dohody v minulosti a bude súčasťou rokovaní s Ferrari. Máme s nimi veľmi silné prepojenie a otvorenú diskusiu. Dohodnúť sa s Antoniom a Ferrari nebude problém,“ dodal Vasseur.

Súvisiace články