logo F1online.sk

Robert Kubica nahradí Kimiho aj na Veľkej cene Talianska 2021

Robert Kubica
© Twitter/Alfa Romeo
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko8. 9. 2021

Kimi Räikkönen sa nezúčastnil Veľkej ceny Holandska 2021 z dôvodu pozitívneho testu na koronavírus. Nahradil ho Robert Kubica a rovnaký scenár bude mať aj nadchádzajúca Veľká cena Talianska 2021.

Poľský pretekár, aj napriek svojmu hendikepu po zranení ruky, na poslednú chvíľu nahradil Kimiho Räikkönena na okruhu Zandvoort. Zaznamenal konečné 15. miesto a fínskeho pretekára, ktorý ostáva v karanténe, nahradí aj na talianskom okruhu Monza.

„V prvom rade musím povedať, že prajem Kimimu všetko dobré. Dúfam, že sa čoskoro plne uzdraví a vráti sa do kokpitu,“ povedal Robert Kubica.

Robert nemá príliš mnoho skúseností s aktuálnym monopostom C41 a čaká ho nový formát šprintových pretekov. Štandardná kvalifikácia sa tak v Taliansku uskutoční už v piatok, v sobotu budú nasledovať šprintové preteky a nedeľu tradičné nedeľné preteky s bodovým ohodnotením.

„Teším sa na preteky v Monze, na neuveriteľnej trati, na ktorej som v roku 2006 získal svoje prvé pódium,“ povedal poľský pretekár.

„Na rozdiel od Zandvoortu je to trať, ktorú dobre poznám, a pomôže mi to, najmä preto, že kvôli víkendovému formátu šprintových pretekov nám bude chýbať jeden z tréningov. Som spokojný s tým, čo som dokázal v Holandsku, a nemôžem sa dočkať, až pomôžem tímu ešte raz, tentokrát v Monze,“ uzavrel Kubica.

Súvisiace články