logo F1online.sk

Räikkönen mal pozitívny test! V Holandsku ho nahradí Robert Kubica

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2021

Kimi Räikkönen sa zvyšku holandského víkendu nezúčastní. Fínsky veterán, ktorý tento týždeň oznámil svoj koniec vo Formule 1, mal pozitívny test na Covid-19 a zvyšku holandského víkendu sa nezúčastní. V kokpite ho nahradí Robert Kubica.

Prišlo to ako blesk z jasného neba. Kimi v piatok odjazdil oba voľné tréningy a nič nenasvedčovalo tomu, že by nemal holandský víkend absolvovať. Majster sveta z roku 2007 však podľa protokolov musí absolvovať pravidelné testovanie a ten jeho sa v sobotu ráno vrátil s pozitívnym výsledkom. Najdôležitejšie však je, že Iceman sa cíti dobre, nemá žiadne príznaky a je v izolácii vo svojej hotelovej izbe.

“Po poslednom kole testovania, ktoré sa uskutočnilo pred Veľkou cenou Holandska, mal pilot Kimi Räikkönen pozitívny test na COVID-19. Kimi nemá žiadne príznaky a je dobre naladený. Okamžite sa izoloval vo svojej hotelovej izbe. Tím mu želá skoré uzdravenie,” stojí v oficiálnom stanovisku tímu Alfa Romeo.

Stajňa tiež potvrdila, že Kimiho nahradí v kokpite rezervný jazdec tímu Robert Kubica. Voľba na poľského pretekára padla aj preto, že ďalší “náhradník”, Callum Ilott, má tento víkend pretekárske povinnosti. Britský mladík k tomu na Twitteri len krátko poznamenal: “Nuž, takéto mám ja šťastie. Podľa harmonogramu tam tento víkend nemám byť,” napísal Ilott.

Súvisiace články