logo F1online.sk

Vasseur uvažuje aj o Pourchairovi: V budúcnosti bude patriť medzi najlepších

Théo Pourchaire
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 8. 2021

Stajňa Alfa Romeo ešte stále nerozhodla o svojej jazdeckej zostave pre budúcu sezónu. V hre je stále aj výmena oboch jazdcov. Potenciálnych kandidátov na miesto v tíme z Hinwilu je mnoho. Jeho šéf, Frédéric Vasseur, pripustil aj angažovanie mladíkov.

Jedným z nich je francúzsky mladík Théo Pourchaire. Tento 18-ročný najmladší víťaz pretekov Formuly 2, predvádza v priebehu celej svojej kariéry výkony, vďaka ktorým si vyslúžil status budúcej hviezdy. Pourchaire patrí do juniorského tímu Sauberu, ktorý riadi Vasseur a jazdí vo francúzskom tíme ART Grand Prix, ktorý súčasný boss Alfy Romeo založil.

„Ešte neviem, čo bude v budúcom roku, ale uvažujem o ňom,“ priznal Vasseur. „Neviem povedať, či sa v budúcom roku alebo blízkej budúcnosti k tímu pripojí, ale Théo je súčasťou našej rodiny. Do jeho vývoja sme mnoho investovali, pretože sme si istí, že sa v budúcnosti môže stať jedným z najlepších jazdcov.“

„Som presvedčený, že sa tak aj stane, len neviem, či to bude v roku 2022, 2023 alebo 2024.“

Pourchairov vývoj pokračuje naozaj míľovými krokmi. Vlani bojoval vo Formule 3 o titul do posledných pretekov, v tomto roku sa rýchlo adaptoval aj na Formulu 2, kde momentálne drží celkové šieste miesto.

„Nebol som veľký fanúšik jeho rozhodnutia ísť po Formule 4 do Formuly 3. Myslel som si, že je to veľký krok a v tomto šampionáte počet najazdených kilometrov klesá,“ hovorí Vasseur. „Mal ťažký štart, ale potom bol naozaj blízko k zisku titulu.“

„Krok do Formuly 2 je naozaj veľký, avšak dokázal vyhrať už na druhom podujatí sezóny. Má schopnosť rýchlo sa adaptovať, avšak treba uvážiť aj neveľa skúseností, ktoré sa nedajú kúpiť. Musíte len nasadnúť do auta a jazdiť,“ dodal Vasseur.

Súvisiace články