logo F1online.sk

Vasseur o bodovom zisku Alfy Romeo: Zlyhali sme…

Frédéric Vasseur
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2021

Tím Alfa Romeo spadol po divokej Veľkej cene Maďarska na deviate miesto Pohára konštruktérov. Možno by sa mohlo zdať, že v týchto poschodiach celkového poradia sa toho veľa nedeje, opak je však pravdou. V Hinwile sa toho v tomto roku udialo viac ako dosť, predĺženie kontraktu s Ferrari, spustenie nového simulátora, kauza flexibilných zadných krídel a teraz aj jazdecká zostava, o ktorej sa intenzívne špekuluje. Aký bude ďalší osud Kimiho Räikkönena a Antonia Giovinazziho?

Ferrari ako strategický partner dalo od tejto otázky ruky preč. V Alfe Romeo budú rozhodovať sami za seba. Na verejnosti sa objavili výhrady k obom pilotom, dokonca aj k 41-ročnému veteránovi Kimimu Räikkönenovi.

„Odvádza dobrú prácu,“ prehlásil Vasseur, ktorého cituje portál GPFans.com. „Auto sa niekedy neriadi práve ľahko a máme problém poskladať všetko dokopy, či už na jeho alebo našej strane. Máme však dobrý vzťah, bavili sme sa spolu a Kimi je otvorený diskusii. Som si istý, že nájde riešenie.“

Na otázku, či Iceman stále má na to, aby podával výkony na tej najvyššej úrovni, odpovedal Vasseur jednoznačne: „Určite. Len sa pozrite, čo predviedol v kvalifikačných pretekoch v Silverstone. Počuli sme aj niektoré jeho nespokojné komentáre vo vysielačke po pretekoch. Podľa mňa je to jasný dôkaz jeho motivácie a oddanosti tomuto športu.“

„Jeho frustrácii úplne rozumiem, dokonca sa dá povedať, že sa mi páči,“ dodal Vasseur.

Ten sa v priebehu tejto sezóny nechal počuť, že jeho tím urobil medzi ročníkmi 2020 a 2021 najväčší skok vpred, hoci sa to na výsledkoch až tak úplne neodzrkadlilo. A veru, že sa neodzrkadlilo. Veď Alfa Romeo mala po jedenástich pretekoch minulej sezóny na konte päť bodov, kým teraz má len tri.

„Máme zmiešané pocity, ale myslím si, že pokiaľ ide o čistú výkonnosť, tak sme urobili možno najväčší krok vpred na celom rošte. Ak sa pozriete na našu stratu na pole position, tak sme sa dokázali zlepšiť najviac spomedzi všetkých tímov. Ferrari odviedlo dobrú prácu na pohonnej jednotke a my po stránke šasi takisto. Všetka táto práca sa vypláca,“ vyhlásil Vasseur.

„Mám však zmiešané pocity, pretože našim cieľom nie je zlepšiť svoju percentuálnu stratu, ale bodovať. A v tomto smere sme zlyhali. Rád by som mal oveľa viac bodov,“ dodal boss Alfy Romeo.

Súvisiace články