logo F1online.sk

Jazdecké zostavy Red Bullu a AlphaTauri budú známe v Belgicku alebo Holandsku

Max Verstappen a Pierre Gasly
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 8. 2021

Letná prestávka vo Formule 1 je často aj vrcholom prestupového obdobia. Po divokých zmenách v roku 2020 sa v tejto sezóne žiadne hromadné prestupy neočakávajú. Otázne sú prakticky len mená tímových kolegov Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena, a tiež jazdecké zloženie v tíme Alfa Romeo.

Čaká sa hlavne na rozhodnutie Mercedesu, ktorý vyriekne ortieľ nad Valtterim Bottasom a Georgeom Russellom. V Red Bulle sa vo všeobecnosti očakáva zotrvanie Sergia Péreza, ktorého výkony síce nie sú ideálne, avšak v Milton Keynes nemajú na jeho miesto žiadnu alternatívu. Možno okrem možného príchodu Valtteriho Bottasa. Koniec koncov, o rokovaní Fínových zástupcov s Red Bullom sa už špekulovalo.

„Jediné čo vám môžem povedať je, že máme niekoľko možností, ktoré zvažujeme. Nechcem však povedať žiadne mená,“ vyhlásil poradca Red Bullu Helmut Marko, ktorého cituje Thejudge13.com.

Rakúšan týmto tiež môže vyvíjať tlak na Mercedes, ktorý by teoreticky mohol mať z Bottasovho prestupu do Red Bullu obavy. Fínove znalosti tímu a auta môžu byť pre hlavného konkurenta veľmi cenné.

„Pokračovať so súčasnou štvoricou jazdcov by malo byť našim primárnym zámerom. Pokiaľ ide o oficiálne oznámenie jazdeckého zloženia oboch tímov pre sezónu 2022, urobíme tak pravdepodobne v Spa alebo Zandvoorte. Isté však je, že oznámime všetkých štyroch pilotov Red Bullu a AlphaTauri súčasne,“ povedal Marko, ktorý tiež okomentoval situáciu okolo výkonov Sergia Péreza.

„Medzi Maxom a Sergiom je na trati určitá časová medzera, s ktorou Pérez nie je spokojný. Očakávame, že sa mu bude postupne približovať a začne podávať konzistentnejšie výkony. Pokúsil sa nájsť svoje vlastné nastavenie miesto toho, aby používal to Maxove. To je pre jazdca asi tá najlepšia možnosť.“

„Na druhej strane, nemôžete byť k Maxovmu nastaveniu príliš blízko, pretože jemu je jedno, či sa auto v rýchlych zákrutách pretáča. Jeho tímoví kolegovia s tým však mali problémy. Pérez to taktiež zažil na vlastnej koži. Skúsil sa po stránke nastavenia vydať vlastnou cestou, ale nefungovalo to. Je to skutočný bolehlav,“ uzavrel Marko.

Súvisiace články