logo F1online.sk

Cunoda: Presťahovanie do Talianska bolo dobré rozhodnutie

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko13. 8. 2021

Júki Cunoda dostal v priebehu tejto sezóny odporúčanie na presťahovanie do Talianska, kde by jeho pôsobenie v tíme AlphaTauri mohlo byť pod dohľadom šéfa tímu Franza Tosta. Júki s odstupom času hovorí o dobrom rozhodnutí a zlepšení sústredenia.

„Myslím si, že presťahovať sa do Faenzy alebo do blízkosti továrne bolo určite dobré rozhodnutie,“ povedal Cunoda pre Motorsport.com. „A aj z tohto dôvodu som vylepšil svoj prístup pred Azerbajdžanom.“

„V poslednej dobe si myslím, že celý pretekový týždeň, ako si zvyšujem tempo a postup v jednotlivých častiach, je lepší v porovnaní s prvými tromi alebo štyrmi pretekmi, okrem Francúzska,“ zhodnotil japonský pretekár. „Myslím si, že to bolo určite dobré rozhodnutie. A trávim veľa času s inžiniermi, viac, než je obvyklé. Je to teda naozaj dobrá vec.“

„Páči sa mi tu, aby som bol úprimný, preferujem viac Taliansko. Mám rád jedlo. Myslím si, že japonské jedlo je trochu podobné Taliansku a v Japonsku máme veľa talianskych reštaurácií. Je to teda celkom známa chuť a je to (pocitovo) bližšie k Japonsku. A tiež mám rád počasie,“ zhodnotil 21-ročný mladík.

Cunoda pripúšťa, že po presťahovaní do Talianska sa zlepšila aj jeho disciplína. Predtým trávil svoj voľný čas vo Veľkej Británii a obvykle trénoval alebo hral videohry. Teraz môže pravidelne hovoriť so svojimi inžiniermi, vďaka čomu je pokojnejší aj počas pretekového víkendu.

„V poslednej dobe som sa pokúsil stráviť viac času pretekaním, čo som samozrejme mal urobiť už pred začiatkom sezóny,“ prezradil Júki.

„Ale ako som povedal, trávim viac času s inžiniermi a spoluprácou s nimi, analýzou pretekov, predchádzajúcich pretekov alebo prípravou na ďalšie preteky, takže to bolo dobré,“ pokračoval Júki Cunoda. „A určite som sa pred piatkom cítil uvoľnenejšie, pretože je to všetko pripravené. Píšeme si predtým, než prídem na trať.“

„Predtým, ako som sa presťahoval do Talianska, som hral videohry a samozrejme som trénoval, ale väčšinu času som trávil pred obrazovkou. Nemal som čas myslieť na preteky alebo sa pripravovať na ďalšie preteky,“ prezradil japonský pilot.

„Po každých pretekoch cítim pokrok. Takže áno, rozhodne som potreboval silnejšiu disciplínu,“ uzatvára Cunoda.

Súvisiace články