logo F1online.sk

V druhom tréningu najrýchlejší Verstappen

Max Verstappen pred Sergiom Pérezom
© Twitter/Red Bull Racing
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2021

Druhý tréning na Veľkú cenu Veľkej Británie ovládol Max Verstappen kolom 1:29,902, ktoré odjazdil na stredne tvrdej zmesi. Druhé a tretie miesto získala dvojica Ferrari Charles Leclerc a Carlos Sainz.

Ak si porovnáme dnešné časy s piatkovými, tak dospejeme k jednoznačnému záveru: V sobotu sa nikto nehnal za rýchlymi kolami. Max Verstappen stratil na piatkový najlepší čas z kvalifikácie viac ako tri sekundy, no nik nemal dôvod sa pokúsiť k nemu priblížiť, keďže už máme pred sebou len preteky.

Na programe teda boli pretekové simulácie. Všetky tímy sa venovali výlučne prípravám na ne a snažili sa lepšie spoznať s pneumatikami. Iné im nezostávalo; nastavenia monopostu napokon ani veľmi meniť nemohli.

Výsledky druhého tréningu tak treba brať s istou rezervou, keďže netušíme, koľko paliva malo to-ktoré auto natankované.

Za Verstappenom, ktorý odjazdil jeden stint na mediumkách a jeden na tvrdej zmesi, skončili spomínaní Leclerc so Sainzom. Monačan pridal svoje najlepšie kolo na pneumatikách so žltým označením, Sainz mal vtedy obuté softy.

Štvrtý skončil Esteban Ocon pred Sergiom Pérezom, ktorý sa počas tréningu kvôli vetru sťažoval na nestabilný monopost. Šieste a siedme miesto patrí Landovi Norrisovi a Danielovi Ricciardovi, čím si zopakovali svoje kvalifikačné umiestnenie.

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas skončili až na ôsmej a deviatej priečke. Opäť sme však videli rozdiel v stratégiách, Hamilton absolvoval dva stinty na mäkkej a tvrdej zmesi, pričom na tej mäkkej bol najrýchlejší. Bottas na rozdiel od neho zajazdil svoje maximum na tvrdých pneumatikách Pirelli.

Prvú desiatku uzavrel Pierre Gasly o jedno miesto pred domácim hrdinom Georgom Russellom.

Mierne problémy mal dnes Mick Schumacher, ktorý musel v prvej časti tréningu čakať na opravu zadnej časti svojho monopostu.

https://pbs.twimg.com/media/E6f0YAlWQAAYU29?format=jpg&name=medium
https://pbs.twimg.com/media/E6f5ubuWYAEf2nR?format=jpg&name=large