logo F1online.skF1online.sk

Je to oficiálne: Red Bull žiada prehodnotenie Hamiltonovho trestu

Max Verstappen, Red Bull zozadu
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király27. 7. 2021

Tím Red Bull Racing podal žiadosť o prehodnotenie trestu, ktorý dostal na Veľkej cene Veľkej Británie Lewis Hamilton. Desaťsekundová penalizácia za spôsobenie kolízie s Maxom Verstappenom je podľa predstaviteľov stajne príliš mierna.

Kolízia dvoch kandidátov na titul sa zrodila v zákrute Copse hneď v prvom kole. Verstappen po incidente vo vysokej rýchlosti vrazil do bariér a skončil v nemocnici, zatiaľ čo Hamilton sa napokon tešil z víťazstva.

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner bol na všetko poriadne nahnevaný a Hamiltona označil za agresora. Ihneď po pretekoch naznačil, že Red Bull sa možno odvolá a vec bude chcieť riešiť, no a napokon sa tak aj stalo.

Medzinárodná automobilová federácia (FIA) teraz vydala stanovisko, podľa ktorého si na štvrtok 16:00 predvolala zástupcov Red Bullu a Mercedesu. Vec bude riešiť prostredníctvom videokonferencie. Dozvedeli sme sa aj to, že Red Bull podal žiadosť o prehodnotenie rozhodnutia ešte v piatok 23. júla.

Konferencie sa majú zúčastniť obaja tímoví manažéri a okrem toho aj ďalší dvaja zástupcovia oboch tímov. Za stranu FIA budú prítomní komisári.

Medzinárodný športový kódex FIA povoľuje žiadosť o prehodnotenie rozhodnutí, ale je potrebné doložiť významný a relevantný nový dôkaz, ktorý bol odhalený a o ktorom komisári v okamihu rozhodovania nevedeli.

Ak Red Bull nič také nepredloží, žiadosť bude zamietnutá. Ak sa mu podarí nájsť relevantný dôkaz, komisári otvoria vyšetrovanie.

Súvisiace články

Diskusia