logo F1online.sk

Mercedes pri oslavách ukázal svoju pravú tvár, myslí si Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 7. 2021

Lewis Hamilton a Mercedes si vo Veľkej Británii vybojovali víťazstvo, po ktorom nasledovali bujaré oslavy. Ich intenzita sa nepozdávala Maxovi Verstappenovi, ktorý za to svojich súperov skritizoval hneď po pretekoch a iné slová nevolil ani takmer dva týždne po britskom víkende. Stojí si za tým, že Mercedes vo Veľkej Británii ukázal svoj pokrivený charakter.

Max Verstappen zažil vo Veľkej Británii druhú najtvrdšiu nehodu v F1 od roku 2015. Prudší náraz ako 51 G zaznamenali už len senzory na aute Romaina Grosjeana vlani na okruhu Sachír. Lewis Hamilton v čase svojich osláv nevedel, že to bolo až také vážne a Holanďana museli previezť do nemocnice, no určite si dobre uvedomoval, že pred domácimi fanúšikmi vyhral bez účasti najväčšieho konkurenta, v ktorého vypadnutí mal navyše sám prsty. Nijako ho to však pri oslavách nezabrzdilo, víťazstvo si užíval spôsobom, akoby v závere nepredbehol Charlesa Leclerca, ale v čistom súboji Maxa Verstappena.

Na štvrtkovej tlačovke Max Verstappen potvrdil, že sa už s Hamiltonom cez telefón zhováral, no na druhej strane zopakoval svoj postoj z Veľkej Británie. “Ak myslíte to, že to bolo neúctivé — jeden chlapík je v nemocnici a ten druhý si máva vlajkou, akoby sa vôbec nič nestalo, hoci ho sotil do bariéry pri 51 G. A to nebolo všetko, bolo to o celej tej reakcii tímu,” postavil sa pred mikrofóny prvýkrát od nehody.

“Takto sa víťazstvo neoslavuje, najmä, keď ho získate spôsobom, akým ho získali oni. Takže áno, toto mi prišlo neúctivé. Viete, ukázalo sa, akí skutočne sú. Po napätej situácii to vypláva na povrch. Ale ja by som sa nechcel ukázať v takomto svetle,” vyhlásil pilot Red Bullu.

Podobne odsudzujúce slová volili aj Christian Horner s Helmutom Markom. Športový poradca Red Bullu sa vyjadril podobne ako Verstappen, že teraz sa Mercedes ukazuje v pravom svetle. V utorok po pretekoch dokonca priznal, že sa Hamilton ani len neinformoval o Verstappenovom stave.

Napokon však ku konverzácii došlo, prezradil Verstappen. “Áno, zavolal mi. Nebudem zachádzať do detailov, ale trochu sme sa zhovárali.”

Teraz chce za všetkým spraviť hrubú čiaru. “Aj tak nemôžete zmeniť ten výsledok. Neteší ma, čo sa tam stalo, najmä, keď som kvôli niekomu inému prišiel o toľko bodov, ale taká je realita. Nemám na to viac čo povedať. Teraz sa pokúsime mať dobrý víkend.”