logo F1online.sk

Verstappen spomína, ako ho Vettel prišiel pozrieť po nehode: Na to nezabudnem

Max Verstappen a Sebastian Vettel
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár21. 11. 2022

Max Verstappen zažil počas vlaňajšej VC Veľkej Británie nepríjemnú nehodu, keď po tom, čo v zákrute Copse kolidoval s Lewisom Hamiltonom, musel putovať na pozorovanie do nemocnice. Zatiaľ čo jeho rival v pretekoch zvíťazil a svoj triumf oslavoval s fanúšikmi, Sebastian Vettel čakal, kým Holanďana prepustia z opatery lekárov, aby sa uistil, že je v poriadku. Verstappen vraj na to do smrti nezabudne.

Sebastian Vettel tým ukázal, ako veľmi mu záleží aj na svojich súperoch i napriek tomu, že dennodenne zvádzajú neľútostné súboje koleso na koleso. Nie nadarmo sa hovorí, že zdravie je na prvom mieste — týmto heslom sa očividne riadi aj štvornásobný majster sveta.

„Myslím si, že ako človek bol vždy veľmi starostlivý, aj keď som s ním, samozrejme, zviedol pár vášnivých bitiek na trati, predovšetkým na začiatku mojej kariéry,“ uviedol Max Verstappen. „Jednu vec si ale budem pamätať do konca svojho života. Minulý rok v Silverstone, keď som sa vrátil z nemocnice a išiel som si do karavanu pre všetky veci, tam na mňa čakal, keď som vystúpil z auta. Opýtal sa ma: ´Max, ako sa máš, si v poriadku?´ To ukazuje, aký v skutočnosti je.“

„Je to veľmi milý, starostlivý človek, ktorý sa nesústredí len na pretekanie, ale tiež má dobré úmysly. Myslím si, že je pekné, že si ho budú ľudia takto pamätať,“ hodnotí dvojnásobný šampión.

Holanďan tiež Nemca pochválil za to, čo dokázal počas svojho pôsobenia v Red Bulle. V rakúskom celku už jazdilo množstvo pretekárov, no o 73 z celkových 92 triumfov tohto tímu sa zaslúžila práve dvojica Vettel-Verstappen.

„Vettel pre Red Bull znamenal veľa,“ povedal Verstappen. „Do tímu sa dostal cez juniorské kategórie a v športe dosiahol v podstate všetko. Stále má v Red Bulle množstvo priateľov. Má za sebou kariéru, o ktorej môže väčšina ľudí len snívať.”

„Určite bude Formule 1 chýbať. Na druhej strane mu ale veľmi želám, aby sa mu smerom do budúcnosti darilo, nech bude robiť čokoľvek. Myslím si však, že najdôležitejšie je tráviť čas s rodinou. Viete, je to skutočne rodinne založený muž. Je skvelé to vidieť, je skvelým príkladom,“ uznal nakoniec.