logo F1online.sk

Sainz: Predbehnúť McLaren je veľmi náročné

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 7. 2021

Kým všetci Tifosi strávili Veľkú cenu Veľkej Británie napätým sledovaním Charlesa Leclerca a jeho súboj s Lewisom Hamiltonom, Carlos Sainz strávil tieto preteky sledovaním výfuku Daniela Ricciarda. Španiel za ním „trčal“ takmer celú nedeľu a nedokázal ho predbehnúť. Dôvod je jednoduchý, rýchlosť McLarenu na rovinkách je skutočne pôsobivá, kým Ferrari má v tomto smere ešte rezervy.

Sainz strávil väčšinu soboty a nedele buďto predbiehaním súperov alebo zaseknutý v premávke. Porovnanie jeho časov s Charlesom Leclercom však ukazuje, že keď bol španielsky pretekár v čistom vzduchu, mal porovnateľné tempo ako jeho tímový kolega.

„Žiaľ, už sa mi niekoľkokrát stalo, že som sa zasekol za McLarenom a nedokázal ho predbehnúť,“ povedal Sainz. „Nie je to nič nové, ich auto má skvelú rýchlosť na rovinkách a je silné na výjazdoch. Predbehnúť McLaren je veľmi náročné, možno najnáročnejšie spomedzi všetkých ostatných.“

V Silverstone všetci Tifosi sledovali hlavne Charlesa Leclerca, ale pravdou je, že Sainz mal v čistom vzduchu veľmi podobné tempo ako jeho tímový kolega. Vyrovnanosť jazdeckej dvojice Ferrari dokazujú aj výsledky kvalifikácie. Žiaľ, Carlosovi to tentoraz nevyšlo v Q3 a v sobotu a nedeľu ho prenasledovala smola. V šprinte doplatil na kontakt s Georgeom Russellom, v nedeľných pretekoch zas na pomalý pitstop.

„Bohužiaľ sme boli o krok pozadu za Ricciardom,“ povedal Sainz. „Potom nám však naňho vyšiel overcut, keď sme sa na pár kôl ocitli v čistom vzduchu. Nanešťastie prišiel pomalý pitstop, kvôli čomu som spadol späť zaňho.“

„Na tvrdých pneumatikách bolo ešte ťažšie ho predbehnúť. Mal som pocit, akoby hardy nedokázali v rýchlych zákrutách uniesť nápor jazdy v špinavom vzduchu. Na týchto pneumatikách sa nedotáčavosť ešte zhoršila. V rýchlych zákrutách som sa ho skrátka nedokázal držať. Aj keď som mal DRS, nemohol som sa dostatočne priblížiť,“ dodal Sainz.