logo F1online.skF1online.sk

Mercedes vracia úder. Hamilton ovládol kvalifikáciu v Silverstone

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2021

Bolo to vskutku veľmi tesné. Po slabom voľnom tréningu sa Mercedes v piatkovej kvalifikáciu postupne doťahoval, doťahoval až sa napokon dotiahol. Prvé miesto na štarte sobotného šprintu bude patriť domácemu miláčikovi Lewisovi Hamiltonovi. Druhý Max Verstappen zaostal o 75 tisícin sekundy.

Sedemnásobný šampión mal v druhom pokuse našliapnuté k skvelému kolu, avšak v poslednom sektore urobil niekoľko chýb a svoj čas nezlepšil. Max Verstappen tak dostal šancu, dokázal sa zlepšiť, ale nie dostatočne. Zajtra tak bude útočiť z druhého miesta. To tretie patrí Valtterimu Bottasovi, ktorý si splnil svoju „domácu úlohu“ so stratou dvoch desatín na Hamiltona.

Tlieskame tak sedemnásobnému šampiónovi a spolu s ním musíme zatlieskať aj dvom ďalším borcom. Už tradične patrí pochvala Georgeovi Russellovi, ktorý zase raz posunul hranice možného a s Williamsom sa opäť prebojoval do Q3. Britský mladík si znovu veľmi nahlas povedal o miesto v Mercedese, skončil ôsmy a za sebou nechal Carlosa Sainza či Sebastiana Vettela. Na pilotov McLarenu pritom nestratil ani desatinu. Georgovi dnes aplaudoval celý okruh.

Ďalšia veľká pochvala putuje do garáže Charlesa Leclerca, ktorý zajtra odštartuje z druhého radu. Monačan bol v kvalifikácii opäť najrýchlejší zo „zvyšku sveta“ a zdolal aj piateho Sergia Péreza, ktorý sa v Silverstone trápi. Scuderiu môže tešiť aj fakt, že aspoň v kvalifikácii dokázali zdolať McLaren, ktorému táto trať má sedieť.

Stajni z Wokingu napokon patrí šieste a siedme miesto. Daniel Ricciardo po dnešku trochu uvoľnil tlak na svojich pleciach. Síce opäť podľahol Landovi Norrisovi, avšak len s mikroskopickým rozdielom dvoch tisícin sekundy. Na druhej strane, od McLarenu sme dnes asi očakávali trochu viac.

Až v druhej polovici štartového poľa nájdeme oboch pilotov Alpinu a AlphaTauri. V Silverstone sa očakávalo, že francúzsky celok trochu pookreje, ale jedenáste (Alonso) a trináste (Ocon) miesto tomu zatiaľ nenasvedčujú. Ešte horšie je na tom AlphaTauri, Gasly skončil dvanásty, Cunoda až šestnásty.

FOM

Súvisiace články

Diskusia