logo F1online.sk

Gasly bol na „veľmi príjemnom obede“ s Helmutom Markom. Návrat do Red Bullu nie je na stole

Pierre Gasly a Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2021

Pierre Gasly patrí medzi najlepších pilotov v strede poľa. V roku 2019 dostal veľkú šancu v Red Bulle, ktorú však nedokázal využiť. Odvtedy sa striedavo špekuluje o jeho návrate, hoci pre mnohých je Gasly akýmsi novým Fisichellom, teda jazdcom, ktorý dokáže jazdiť nadpriemerne s priemerným autom, ale priemerne s nadpriemerným. V súčasnosti je takmer isté, že posun nahor v jeho kariére v najbližšej dobe nenastane a aj v roku 2022 bude jazdiť s AlphaTauri.

Red Bull totiž plánuje predĺžiť spoluprácu so Sergiom Pérezom. Gaslymu tak nezostane nič iné než pokračovať s AlphaTauri, čo však nemusí byť pre jeho kariéru nevyhnutne zlý krok. S týmto tímom sa mu darí a patrí medzi jeho lídrov.

„Bavili sme sa o tom s Helmutom Markom v Rakúsku na veľmi príjemnom obede,“ povedal Gasly novinárom v Silverstone. „Rozprávali sme sa rôznych veciach a bolo to príjemné, trochu som nahliadol do ich plánov a dozvedel sa ich pohľad smerom do budúcna. Máme totiž kontrakt na niekoľko nasledujúcich rokov.“

A skutočne, podľa slov Helmuta Marka má on a jeho tím Gaslyho pod zmluvou ešte na ďalšie dva roky, to znamená do konca sezóny 2023. Pierre je tak momentálne „zaseknutý“ v systéme Red Bullu. Na druhej strane, aj keby nebol, na súčasnom jazdeckom trhu by ťažko hľadal lepšie miesto. Alpine už potvrdil Ocona a tak okrem hlavného tímu Red Bullu nemá k dispozícii žiadnu atraktívnejšiu alternatívu.

„Uvidíme, čo nám budúcnosť prinesie. Viem, že sú s mojimi výkonmi i prínosom pre tím veľmi spokojní. Na to sa potrebujem sústrediť a uvidíme čo sa stane. Bol dobré sa s ním takto porozprávať,“ dodal Gasly.

Jeho šéf Helmut Marko sa podpísal pod predošlé Francúzove slová, podľa ktorých podáva v súčasnosti lepšie výkony než kedykoľvek predtým. Na druhej strane sa jeho návrat do hlavného tímu Red Bullu neplánuje.

„Súhlasím s ním. Toto je ten najlepší Pierre Gasly akého sme kedy videli,“ povedal Marko pre Motorsport-Total.com. „Otázka jeho možného návratu však nie je na stole. Jazdiť po boku Maxa Verstappena je vždy nebezpečné. Sami vidíte, ako sa Sergio trápi v kvalifikácii.“

„Gasly sa však zmenil. Mal som s ním dlhý rozhovor nedávno v Grazi. Jeho reakcie ani jeho výkony by dnes už neboli také, ako sme videli v Red Bulle v roku 2019,“ dodal Marko.

Súvisiace články