logo F1online.skF1online.sk

Alfa Romeo zostáva vo Formule 1, predĺžila partnerstvo so Sauberom

Alfa Romeo
© Facebook/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2021

V stredu večer Alfa Romeo spoločne so Sauberom oznámila potešujúcu správu pre všetkých fanúšikov tejto značky. Dvom celkom sa podarilo dohodnúť na predĺžení spolupráce, čo znamená, že Alfa Romeo zostane vo Formule 1 aj po roku 2021.

Alfa Romeo sa vrátila do Formuly 1 po 30-ročnej odmlke a začala si budovať vzťah so Sauberom. V nasledujúcej sezóne sme sa dočkali kompletného rebrandingu stajne na Alfu Romeo, pričom pod týmto menom bude Sauber pôsobiť aj v nasledujúcich aspoň dvoch rokoch. Podľa vyhlásenia sa totižto podarilo dohodnúť na “viacročnej zmluve”.

O budúcnosti tímu sa v posledných mesiacoch intenzívne špekulovalo. Alfa Romeo mala uvažovať o vstupe do Formuly E, zatiaľ čo prehodnocovala význam partnerstva so Sauberom, ktoré mohlo po tejto sezóne slobodne ukončiť. Namiesto toho sa teraz chce vrhnúť na rok 2022, ktorý predstavuje šancu “spraviť významný krok vpred”.

“Teší nás, že môžeme oznámiť predĺženie tohto partnerstva. Alfa Romeo nám bola v posledných rokoch skvelým spoločníkom. Na kapitoly, ktoré nás čakajú, sa tešíme ešte viac,” hovorí Frédéric Vasseur, šéf tímu.

“Nové pravidlá nám dávajú možnosť spraviť ďalší krok vpred a ja pevne verím, že sme v perfektnej pozícii, aby sme toho spoločne veľa získali. Spoločne sa pozeráme do budúcna a neustále sa posúvame smerom k čelu štartového roštu.”

“Tento vzťah je tiež veľmi dôležitý pre našu spoločnosť ako celok, aj mimo trate. Práca, ktorú sme odviedli v automobilovom svete, poukázala na rozsah technických a výrobných schopností spoločnosti Sauber Engineering. Sme presvedčení, že môžeme pokračovať v spolupráci s Alfou Romeo na nových a vzrušujúcich projektoch, ktoré budú tvarovať budúcnosť automobilového sektora,” doplnil 53-ročný Francúz.

Súvisiace články

Diskusia