logo F1online.sk

Zbohom, Soči! Od roku 2023 sa VC Ruska presunie na Igora Drajv

Igora Drajv, Rusko
© Twitter/Geobrugg Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala26. 6. 2021

Veľká cena Ruska bude mať nový domov. Potom, čo sa Rusko dostalo na formulovú mapu vďaka okruhu v Olympijskom parku v Soči, sa od roku 2023 presunie do blízkosti Petrohradu na trať Igora Drajv.

Okruh Igora Drajv, ktorý nenavrhol nik iný ako Hermann Tilke, získal najvyššiu licenciu FIA potrebnú na organizovanie pretekov Formuly 1 len minulý rok. A s jasným cieľom: dostať monoposty kráľovnej motoršportu na túto technickú trať vzdialenú 50 kilometrov severne od Petrohradu.

Igora Drajv

A hoci v roku 2019 v jednom z rozhovorov organizátor VC Ruska v Soči vyhlásil, že s Formulou 1 má platný kontrakt, ktorý má vypršať až po sezóne 2025, novinku v kalendári dnes potvrdil aj Stefano Domenicali.

“Teší ma, že môžem potvrdiť, že po spoločnej intenzívnej snahe s našimi ruskými partnermi a po detailnom zhodnotení okruhu Igora Drajv, bude Formula 1 od roku 2023 pretekať na tejto úžasnej trati,” nechal sa počuť Domenicali, výkonný riaditeľ Formuly 1. “Petrohrad ma ohromil a verím, že Veľká cena Ruska na Igora Drajv bude neskutočným podujatím.”