logo F1online.sk

Oficiálne: Haas končí s Uralkali aj Mazepinom

Nikita Mazepin
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala5. 3. 2022

Očakávané je realitou. Haas v sobotu ráno oznámil, že jeho väzbám na ruského partnera Uralkali je koniec. O svoju sedačku príde aj Nikita Mazepin, ktorý v stajni pretekal najmä vďaka ruským peniazom.

Haas už pred týždňom avizoval, že k niečomu podobnému zrejme dôjde, keď v posledný deň predsezónnych testov v Barcelone odstránil ruskú trikolóru, všetky logá Uralkali, a to nielen z monopostu, ale aj zo všetkých oficiálnych materiálov vrátane svojho webu.

O ďalšom postupe sa malo rozhodnúť v priebehu tohto týždňa a napokon sa podarilo zrušiť zmluvu s titulným sponzorom a aj Nikitom Mazepinom. Haas o tom informoval na sociálnych sieťach. “Haas sa rozhodol s okamžitou platnosťou ukončiť partnerstvo s Uralkali a tiež jazdecký kontrakt s Nikitom Mazepinom.”

“Rovnako ako zvyšok komunity Formuly 1, je náš tím šokovaný a zarmútený inváziou na Ukrajinu. Veríme v rýchle a pokojné ukončenie tohto konfliktu,” dodáva stajňa aj v súvislosti s aktuálnymi udalosťami u nášho východného suseda.

Haas zatiaľ neprezradil, koho plánuje posadiť do kokpitu namiesto Mazepina. Najčastejšie sa skloňuje meno rezervného a testovacieho jazdca Pietra Fittipaldiho, ktorý má už aj pretekové skúsenosti z konca roka 2020. O všetkom sa však rozhodne v priebehu najbližších dní.

Súvisiace články