logo F1online.sk

Gasly o svojej budúcnosti: Ešte sme sa o tom nebavili

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2021

Esteban Ocon podpísal s tímom Alpine novú trojročnú zmluvu. Ak sa teda nestane nič výnimočné, pre rok 2022 zostávajú neobsadené dve miesta v Mercedese, Alfe Romeo a AlphaTauri a po jednom mieste v Red Bulle a Williamse. V každom prípade, Gaslymu po odmietnutí Alpinu zostáva realisticky už len jedna možnosť.

Práve s Alpinom totiž mnohí Gaslyho spájali. Dnes je jasné, že sa to neuskutoční. Okrem návratu do Red Bullu, ktorá sa dnes javí ako nereálna, tak zostáva Gaslymu jediné, zotrvať vo Faenze s tímom AlphaTauri.

„Myslím si, že je ešte stále trochu skoro,“ povedal na margo svojej budúcnosti Gasly. „Pokiaľ ide o mňa, tak všetko je to v rukách v Red Bullu. Bude na nich, aby urobili rozhodnutie, či budeme pokračovať spolu, či už v AlphaTauri alebo Red Bulle, alebo zvážime ďalšie možnosti.“

„V tomto momente môžem povedať, že sme sa o tom ešte nebavili. Uvidíme v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch, čo chceme ďalej robiť,“ dodal Gasly.

Red Bull sa so svojim rozhodnutím neponáhľa. Maxa Verstappena má pod zmluvou, čo je pre celok z Milton Keynes momentálne najdôležitejšie. Sergio Pérez síce na budúcu sezónu kontrakt nemá, no na rozhodnutie o jeho budúcnosti je ešte čas.

Na druhú stranu, šéf AlphaTauri Franz Tost, má celkom jasno v tom, kde by chcel Gaslyho v budúcom roku vidieť.

„Dúfam, že zostane s nami,“ vyhlásil Rakúšan. „Uvidíme, či mu s pomocou rozpočtového stropu dokážeme poskytnúť konkurencieschopné auto. Nemáme však dôvod pre akékoľvek zmeny. Na konci dňa však Red Bull rozhodne o tom, kto bude naše auto pilotovať.“

Súvisiace články