logo F1online.sk

Cunodu čakal v Taliansku dril pod vedením Franza Tosta: Snáď zo mňa nebude body builder

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2021

Takto to vyzerá, keď Red Bull nie je so svojim jazdcom spokojný. Júkiho Cunodu po sérii slabých výkonov čakalo sťahovanie. Z Milton Keynes sa presunul do talianskej Faenzy, kde si preňho jeho šéf Franz Tost pripravil naozaj tvrdú „makačku“. Cunoda sám hovorí, že si želal byť v Taliansku od začiatku sezóny, no keď sa presunu predsa len dočkal, nemal preňho jeho tím pripravené len špagety a preso s mliekom.

Vetu „Red Bull so mnou nie je spokojný“ nechce počuť naozaj žiadny z pretekárov tohto tímu. Japonský mladík Júki Cunoda ju však na tlačovej konferencii v Azerbajdžane vyslovil. Posledné dva týždne totiž strávil tvrdou prípravou.

„V monackom druhom tréningu som havaroval, čo nebolo dobré. Red Bull s tým veru nebol spokojný. Rozprávali sme sa s nimi aj s AlphaTauri, že by bolo dobré urobiť nejakú veľkú zmenu, pretože posledné tri alebo štyri preteky neboli z mojej strany dobré a potrebujem niečo zmeniť,“ povedal na tlačovej konferencii v Baku Júki Cunoda.

„Rozhodli sa presunúť ma do Talianska, aby som sa mohol viac baviť s inžiniermi, navštíviť továreň a mať možnosť diskutovať o aute. Je to veľmi dobré rozhodnutie. Už na začiatku sezóny som žiadal Red Bull, aby mi dovolili ísť do Talianska, ak je to možné. Oni to však odmietli a musel som zostať v Milton Keynes. Teraz ma pustili, takže môžem tráviť viac času s tímom, čo je určite pozitívne,“ povedal japonský mladík.

Ten sa teraz pripravuje na pretekársky víkend priamo pod dohľadom šéfa tímu Franza Tosta, ktorý si preňho pripravil presný rozvrh nie nepodobný vojenskému drilu.

„Minulý víkend som z Monaka letel priamo do Faenzy. Väčšinu môjho denného programu stanovil Franz Tost. Od deviatej ráno až do jedenástej mám posilňovňu. Niečo také som ešte nezažil. Od jedenástej do pol jednej mám míting s inžiniermi. Potom samozrejme obed a hodiny angličtiny, keďže tá moja ešte ani zďaleka nie je dokonalá. Od tretej do pol piatej ďalší míting s inžiniermi a napokon od pol piatej do šiestej večer opäť posilňovňa,“ opísal Cunoda svoj bežný pracovný deň.

„Väčšinu z toho naplánoval Franz Tost. Posledný týždeň som si práve neužil, ale je to tak ako to je. Najmä stretnutia s inžiniermi rozšírili moje obzory o aute. Bola to dobrá príprava na tento víkend. V posilňovni teraz trávim oveľa viac času, než predtým. Snáď zo mňa na konci roka body builder. Uvidíme,“ zavtipkoval Cunoda.

Súvisiace články