logo F1online.sk

Giovinazzi je spokojný, no po pretekoch aj psychicky vyčerpaný

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala24. 5. 2021

Alfa Romeo sa čím ďalej, tým častejšie dostáva do bojov o Q3 a umiestnenia v bodovanej desiatke. V Monaku to konečne aj vyšlo, keď Antonio Giovinazzi získal pre tím z Hinwilu prvý bod v sezóne. Nebolo to však vôbec ľahké, Talian prezradil, že bol po pretekoch poriadne vyčerpaný.

Miestenka do tretej časti kvalifikácie sa v Monaku ušla aj Antoniovi Giovinazzimu a v Q3 obsadil desiate miesto. V pretekoch ho preskočili Lance Stroll a Esteban Ocon, čo po vypadnutí Charlesa Leclerca a Valtteriho Bottasa znamenalo, že si Giovinazzi v porovnaní so štartovou pozíciu ani nepolepšil, ani nepohoršil.

“Bol to skvelý víkend. Od prvého tréningu som mal v aute sebadôveru. V sobotu sme dali dokopy skvelé kolo a prebojovali sme sa do Q3. Body sú pre tím vždy skvelé, hlavne prvé body v sezóne,” radoval sa Antonio Giovinazzi pred novinármi.

Nebolo to však úplne na jednotku. “Myslím si, že som mohol byť aj o trošku lepší, možno ôsmy alebo deviaty. Ale aj tak som veľmi šťastný, pre tím je to dobrá motivácia.”

Veľká cena Monaka sa takmer nikdy nezaobíde bez výjazdu bezpečnostného vozidla, až v 90 percentách pretekov mal Bernd Mayländer čo robiť, v niektorých prípadoch aj viac ako len raz. Tento víkend mal však voľno; prekvapivo prvýkrát v tejto sezóne.

Piloti teda museli byť celých 78 kôl v strehu, na krátkych monackých rovinkách si ani nemali kedy vydýchnuť. Pre tých menej skúsených pilotov to bolo ešte ťažšie. Keď niektorí jazdci hovorili o veľmi vypätých pretekoch, narážali presne na toto.

Ani Giovinazzi to nemal jednoduché. “Myslím, že toto je prvá Veľká cena Monaka bez safety caru po dlhej dobe, takže nikto nespravil chybu. Bolo to pomerne vypäté, tých 78 kôl. Stále sa snažíte držať na limite a s veľkým množstvom paliva v aute, takže to vôbec nie je jednoduché.”

“Psychicky som trochu vyčerpaný, fyzicky nie. Ale získal som body, čo je vždy fajn. Som šťastný,” uviedol napokon.

Súvisiace články