logo F1online.sk

V druhom tréningu prekvapivé double Ferrari, najrýchlejší Leclerc

Charles Leclerc
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 5. 2021

Ani v druhom tréningu sme nemali núdzu o zaujímavé momenty. Tým najzaujímavejším sú jeho samotné výsledky, keďže najrýchlejším tímom štvrtka je napokon trochu prekvapivo Ferrari. Domáci miláčik Charles Leclerc bol v druhom voľnom tréningu najrýchlejší, jeho tímový kolega Carlos Sainz skončil hneď za ním.

Videli sme aj prvé červené vlajky, o ktoré sa nám krátko pred koncom postaral v stúpaní ku kasínu Mick Schumacher. Nemecký mladík sa obtrel o múr a napokon za tunelom svoj Haas odstavil. Mick bol v prvom aj druhom tréningu pomalší než jeho tímový kolega Nikita Mazepin, čo sa v tejto sezóne ešte nestalo.

Vráťme sa však na čelo poradia, kde kraľuje Ferrari. Carlos Sainz nadviazal na skvelý výkon v prvom tréningu a opäť skončil druhý. Prvé miesto patrí Charlesovi Leclercovi, ktorý pre poruchu prevodovky odjazdil v prvom voľnom tréningu len štyri kolá. Síce od Ferrari útok na víťazstvo očakávať nemôžeme, avšak dá sa predpokladať, že podobne ako v Španielsku bude vo „zvyšku sveta“ najrýchlejšie.

Po neviditeľnom prvom tréningu sa nám znovu ukázal favorizovaný Mercedes, ktorý sa od úvodu držal v čele, avšak napokon bol vytlačený pilotmi Ferrari. Lewis Hamilton obsadil tretie, Valtteri Bottas piate miesto. Na štvrtom mieste sa umiestil Max Verstappen, ktorý tentokrát prekonal tímového kolegu Sergia Péreza.

FOM