logo F1online.sk

Häkkinen: Monako nám ukázalo, aká dôležitá je konzistentnosť

Monte Carlo, Monako
© Twitter/Ferrari
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko26. 5. 2021

Veľká cena Monaka je špecifická najmä tým, že úspech resp. neúspech v čele pretekov sa môže rozhodnúť už v sobotnej kvalifikácii. Minimum predbiehacích manévrov tak značí najmä jazdu v hesle „štart – cieľ.“

Bývalý fínsky pretekár a dvojnásobný majster Mika Häkkinen zdôrazňuje, aká dôležitá je konzistentnosť a tiež to, že pre Maxa Verstappena je neuveriteľné dostať sa na čelo šampionátu práve po podujatí na tomto legendárnom mestskom okruhu.

„Je neuveriteľné sledovať to, že Max Verstappen vedie svetový šampionát po víťazstve na nedeľňajšej Veľkej cene Monaka,“ napísal Mika Häkkinen vo svojej rubrike pre Unibet. „Aj to, že Red Bull je teraz pred Mercedesom.“

„Napriek tomu, že sezónu začal s veľmi rýchlym autom, vyzeralo to tak, že Red Bull vrátil svoju výhodu Mercedesu. Lewis Hamilton vyhral tri z prvých štyroch pretekov,“ pokračuje Häkkinen.

„Nedeľa však ukázala, že v tomto odbore je veľmi dôležitá konzistentnosť. Maxovo druhé víťazstvo v sezóne navyše dopĺňa trojica umiestnení na 2. mieste. Je vo forme na každých pretekoch, a to je to, čo musíte urobiť, ak chcete vyhrať svetový šampionát,“ prezradil dvojnásobný fínsky šampión.

„Je úžasné si uvedomiť, že Max vo svojej kariére v motoršporte nikdy neviedol šampionát. Medzi motokárami a Formulou 1 absolvoval iba jednu sezónu automobilových pretekov, vo Formule 3, takže sa nečudujem, že sa teší z tejto skúsenosti, byť na vrchole po podujatí v Monaku. Aké zvláštne miesto na dosiahnutie tohto výsledku,“ uzavrel Häkkinen.

Súvisiace články