logo F1online.sk

Brawn o Hamiltonovi: Nemá s takýmito situáciami veľkú prax

Lewis Hamilton
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2021

Lewis Hamilton nebude na monacký víkend spomínať v najlepšom. Sedemnásobný šampión bol zo siedmeho miesta veľmi frustrovaný a tímu to dal pocítiť. Podľa šéfa Formuly 1 pre oblasť motoršportu, Rossa Brawna, za tým môžeme hľadať aj skutočnosť, že Lewis na takéto situácie skrátka nie je zvyknutý. Neobáva sa však zhoršenia vzťahov vo vnútri tímu.

Výčitky smerom k svojim stratégom, hrobové ticho vo vysielačke po pretekoch alebo niektoré zvláštne vyjadrenia do médií. Na niečo také nie sme zo strany Hamiltona príliš zvyknutí, podobne ako nie sme zvyknutí vídavať ho na siedmom mieste.

„Lewisa priebeh víkendu očividne dosť rozladil a povestný pohár pretiekol v nedeľných pretekoch, keď nebol spokojný so svojou stratégiou,“ napísal vo svojom tradičnom stĺpčeku výkonný riaditeľ F1 pre oblasť motoršportu Ross Brawn.

„Je veľmi súťaživý, takže sa dalo očakávať, že bude frustrovaný keď sa preteky nevyvinuli v jeho prospech. Nemá s takými situáciami veľa skúseností, takže mu chýba prax pri ich zvládaní. Áno, bol dosť hrubý, som si však istý, že pri spätnom pohľade sa na to už bude pozerať inak. Mercedes a Lewis to už spolu ťahajú dosť dlho, poznajú sa veľmi dobre a spolu sa cez to prenesú. Nebude to žiadny problém,“ ubezpečuje Brawn.

„Jeho tímový kolega Valtteri Bottas mal tiež smolu. Nemal tento víkend najrýchlejšie auto, ale vyzeral dobre a bol na ceste k pódiu nebyť problému počas zastávky v boxoch. Takéto niečo vidíte pri pit stope raz za sto rokov,“ dodal.

Súvisiace články